Ο Προβοκάτορας

Δημοσκόπηση και μαθηματικά μαργαριτάρια…

Δημοσκόπηση και μαθηματικά μαργαριτάρια…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Λοιπόν, δημοσκόποι και δημοσιογράφοι φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα, ενδεχομένως και πολύ σοβαρό με τα μαθηματικά. Διαβάστε λοιπόν και απολαύστε τις γνώσεις μαθηματικών, που αποδεικνύουν τα…αλιεύματα του eretikos.gr.

Πρώτο μαθηματικό μαργαριτάρι. «Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται πάντα με διψήφιο νούμερο από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς παίρνει 29,1% ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 19,6%.» Αν, όμως κάνει κάποιος μία απλή αφαίρεσε θα διαπιστώσει πως ο μύχιος πόθος του δημοσκόπου και του δημοσιογράφου δεν επιβεβαιώνεται, καθότι αν αφαιρέσεις το 19,6 από 29,1 η διαφορά είναι 9,5. Διψήφια μεν, αλλά ανάμεσα στους δύο αριθμούς μεσολαβεί ένα κόμμα και επομένως το 9,5 δεν είναι διψήφιος, αλλά μονοψήφιος αριθμός.

Δεύτερο μαργαριτάρι. Γράφουν πως μικραίνει η ψαλίδα του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ. Για να δούμε όμως ποια είναι η μαθηματική πραγματικότητα. Και τα δύο κόμματα ανεβαίνουν, αλλά η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι 1,5 και του ΚΙΝΑΛ 0,4 που σημαίνει ότι η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο κόμματα όχι μόνο δεν μικραίνει, αλλά αντίθετα μεγαλώνει.

Πρόταση. Δημοσκόποι και δημοσιογράφοι καλό θα ήταν να πάρετε ένα…αριθμητήριο.

Ο Προβοκάτορας

ΥΓ. Και τα δύο μαργαριτάρια έχουν κάτι κοινό. Στρέφονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Περίεργο; Καθόλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X