Ο Προβοκάτορας

Γάζα: Η ισόρροπη στάση της κυβέρνησης στον ΟΗΕ και ο ύπνος τα βράδια των Γεραπετρίτη και Μητσοάκη

Γάζα: Η ισόρροπη στάση της κυβέρνησης στον ΟΗΕ και ο ύπνος τα βράδια των Γεραπετρίτη και Μητσοάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Από την πρώτη στιγμή της κρίσης στη Μέση Ανατολή τήρησε ισόρροπη στάση, σεβόμενη τις αρχές και αξίες του διεθνούς δικαίου». Τάδε έφη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιο συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την αποχή από το ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Γάζα.

Τί ζητούσε το ψήφισμα; Ζητούσε να κηρυχθεί άμεσα «ανθρωπιστική εκεχειρία» στον πόλεμο που γίνεται στην Λωρίδα της Γάζας. Δηλαδή να μην σκοτώνονται άμαχοι και παιδιά.Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι σκοτωμένοι είναι 7.500 περίπου και από αυτούς οι 3.500 είναι παιδιά.

Δηλαδή τι έκανε η κυβέρνηση; Κράτησε ισόρροπη στάση ανάμεσα στις δυνάμεις που βομβαρδίζουν και τα νεκρά παιδιά. Και αναρωτιέται κανείς πόσο ισόρροπη μπορεί να είναι η στάση όταν βάλουμε δίπλα-δίπλα τους βομβαρδισμούς και τα νεκρά παιδιά. Πόσο αλήθεια;

Δεν θα πούμε τίποτα εμείς. Τα είπε όλα ο πρωθυπουργός της Σκωτίας όταν σε ανάρτησή του ανέφερε: «Αν δεν ψηφίσατε υπέρ της ειρήνης, ενώ παιδιά πεθαίνουν, τότε δεν ξέρω πώς κοιμάστε τα βράδια».

Αλήθεια κύριε Γεραπετρίτη και κύριε Μητσοτάκη πώς κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια; Να υποθέσω πως δεν κοιμάστε; Μπα δεν νομίζω. Απλώς, αν κάνατε κάτι, ήταν να γυρίσατε  πλευρό…

Ο Προβοκάτορας

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X