Ο Προβοκάτορας

Κύριε υπουργέ μήπως να δώσετε την καρέκλα σας σε κανένα υπάλληλο του ΣΕΒ;

Κύριε υπουργέ μήπως να δώσετε την καρέκλα σας σε κανένα υπάλληλο του ΣΕΒ;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ε, λοιπόν φαίνεται πως δεν έχουν το θεό τους ορισμένοι υπουργοί. Ξεπέρασαν ακόμα και τον Μίλτον Φρίντμαν στον φανατισμό για το νεοφιλελευθερισμό. Θαυμάστε απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου στην ερώτηση  δημοσιογράφου του Οpen αν οι μισθοί των υπαλλήλων θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο ή αν θα επιτρέπεται στους ιδιώτες να προχωρήσουν σε μείωση μισθών. «Καπιταλισμό έχουμε, δεν μπορώ να εγγυηθώ για τη δραστηριότητα κανενός ιδιώτη επιχειρηματία» ο υπουργός Εσωτερικών και σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο του κάθε πολίτη.

Δηλαδή κύριε υπουργέ ομολογείτε κυνικά ότι παραδώσατε την εξουσία και το κράτος στους επιχειρηματίες; Μήπως υπάρχουν νόμοι, μήπως υπάρχουν κανόνες λειτουργίας μιας κοινωνίας; Εσείς δηλαδή στην κυβέρνηση είσαστε απλοί παρατηρητές; Μπα, τι λέω.  Σας αναβαθμίζω. Με την απάντησή σας ομολογείτε κυνικά ότι είστε υπηρέτες των καπιταλιστών και εκτελεστικά τους όργανα. Ούτε να κρυφτείτε δεν μπορείτε…

Κι΄ εγώ δεν μπορώ παρά να παραθέσω ένα στίχο του ποιητή Κώστα Βάρναλη: «Άιντε θύμαάιντε ψώνιοάιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς, θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

Ο Προβοκάτορας

ΥΓ. Αντε τώρα να ξυπνήσεις όταν όλα τα μίντια σχεδόν σε σπρώχνουν στον ύπνο το βαθύ…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X