Ο Προβοκάτορας

Ο σκληρός Χατζηδάκης έκλεισε με πάταγο το παράθυρο για επίδομα το Πάσχα

Ο σκληρός Χατζηδάκης έκλεισε με πάταγο το παράθυρο για επίδομα το Πάσχα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκλεισε με πάταγο το παράθυρο που άφησε μισάνοιχτο στη συνέντευξή στο Star ο Κυριάκος Μητσοτάκης για έκτακτο βοήθημα το Πάσχα. Ο σκληρός νεοφιλελεύθερος υπουργός (όπως έδειξε και η θητεία του στο παρελθόν) ήταν κάθετος. «Η πρώτη μας δουλειά δεν είναι να πληρώσουμε χρήματα που δεν έχουμε» είπε χωρίς περιστροφές απαντώντας σε ερώτημα που του ετέθη από δημοσιογράφο του Σκάι.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης με δηλώσεις του είχε κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με τον προϊστάμενο υπουργό του, χωρίς ωστόσο να είναι τόσο κάθετος.

Και επειδή θα επικαλεστούν πάλι τον δημοσιονομικό χώρο και την εκτέλεση του προϋπολογισμού, να υπενθυμίσουμε τα στοιχεία για τον Ιανουάριο δείχνουν μεγαλύτερα έσοδα από όσα είχαν προϋπολογιστεί και μάλιστα τα φορολογικά έσοδα ήταν ανήλθαν σε 5.654 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 461 εκατ. ευρώ ή 8,9% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024.

Δηλαδή δημοσιονομικός χώρος υπάρχει, αλλά ο Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται να προορίζει γι΄ αλλού τα κονδύλια και όχι για τους ευάλωτους. Οπως δεν τα προορίζει ούτε για τους αγρότες…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X