Ο Προβοκάτορας

Ο βομβαρδισμός του Αγίου Πορφυρίου και η σιγή ιχθύος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο βομβαρδισμός του Αγίου Πορφυρίου και η σιγή ιχθύος του Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τεράστιο το κύρος του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθούν να μας πείσουν οι προπαγανδιστές του. Τόσο μεγάλο που διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ότι οι Ισραηλινοί δεν πρόκειται να βομβαρδίσουν τον ναό του Αγίου Πορφυρίου.

Στα ρεπορτάζ από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο στο μέγαρο Μαξίμου στις 11 Οκτωβρίου, τέσσερις μέρες μετά την έναρξη των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έγραφαν:

«Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, μεταξύ άλλων, για τη Xριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους και ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με την Ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από πλήγματα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε προηγηθεί αγωνιώδες αίτημα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός ανέλαβε τις σχετικές πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπήρξε επικοινωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, στον οποίο δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι όπως έχουν δεσμευτεί οι ισραηλινοί δεν κινδύνευαν τα μνημεία, ειδικά ο Άγιος Πορφύριος.

Οι Ισραηλινοί μάλλον έδειξαν πόσο «σέβονται» τον Μητσοτάκη – το έδειξαν και με τη «ματαίωση για λόγους ασφαλείας» της επίσκεψής του στο Τελ Αβίβ – βομβαρδίζοντας αλύπητα την Μονή του Αγίου Πορφυρίου!

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του ζητά εξηγήσεις γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε διάβημα στο Ισραήλ για τον βομβαρδισμό του Αγίου Πορφυρίου. Και ο πρωθυπουργός ακολουθώντας την γνωστή συνταγή δεν απαντά τηρώντας σιγήν ιχθύος.

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X