Ο Προβοκάτορας

Πέτσινη δημοσκόπηση δείχνουν κάποιοι πονηροί αριθμοί

Πέτσινη δημοσκόπηση δείχνουν κάποιοι πονηροί αριθμοί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η συζήτηση για “πέτσινες”  δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα διευρύνεται και οξύνεται με την πάροδο του χρόνου. Εκφράζεται το σκεπτικό, τουλάχιστον από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πως όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση υφίστανται πλήγματα, όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές και ο ανασχηματισμός φιάσκο, δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως κρατούν ψηλά το δημοσκοπικό…λάβαρο. Στη χειρότερη περίπτωση εμφανίζεται μία μικρή σχετικά πτώση, δυσανάλογα μικρή από εκείνη που φανερώνουν τα στοιχεία που υποδηλώνουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τις κυβερνητικές πολιτικές.

Ομως υπάρχουν και ατυχείς στιγμές για τους δημοσκόπους, αφού καμία φορά τους ξεφεύγουν στοιχεία τα οποία δείχνουν πως δύσκολα έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα νούμερα που δίνονται στην πρόθεση ψήφου. Ο eretikos.gr είχε στις αρχές Ιουλίου αποκαλύψει το “μαγείρεμα” μιας δημοσκόπησης, στηριζόμενος στα στοιχεία της ίδιας της δημοσκόπησης.

Τώρα θα κάνει το ίδιο και για τη δημοσκόπηση της Alco, που δόθηκε στη δημοσιότητα της Παρασκευή. Οι έρευνες και τα υπόλοιπα στοιχεία υπολογίζουν το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο 28% του συνόλου. Αν αυτό είναι αληθές τότε έχουμε το εξής παράδοξο. Μόνο το 7% του 28% των Ελλήνων που δεν εμβολιάστηκαν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία. Που σημαίνει πως για να προκύψει το 34% που παίρνει η Ν.Δ επί των εγκύρων ή το 30,3% επί του συνόλου, στο υπόλοιπο 72% που απομένει αφαιρώντας τους ανεμβολίαστους, θα πρέπει  να ψηφίζει Νέα Δημοκρατία σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 40% ή και 45% (ένας μαθηματικός θα μπορούσε να μας βρει το ακριβές ποσοστό), πράγμα που είναι πάρα πολύ δύσκολο για να μην πούμε απίθανο.

Εκτός κι΄ αν οι ανεμβολίαστοι για τις εκλογές δηλώνουν πως μόνο το 7% ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, ενώ για τις ανάγκες της δημοσκόπησης το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο για να προκύψει το 34%!!!

Ο δημοσκοποχτυπημένος Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X