Ο Προβοκάτορας

Συγκλονίζει ο επιλεκτικός συγκλονισμός του Αλέξη Παπαχελά

Συγκλονίζει ο επιλεκτικός συγκλονισμός του Αλέξη Παπαχελά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονισμένος από τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει η εφημερίδα που διευθύνει για το Μάτι ο Αλέξης Παπαχελάς. Συγκλονισμένος φαντάζομαι θα ήταν και πέρυσι την ίδια μέρα, όταν ο ίδιος αποκάλυψε άλλα ηχητικά ντοκουμέντα για το Μάτι. Οπως φαντάζομαι συγκλονισμένος θα είναι και του χρόνου στην τρίτη επέτειο της τραγωδίας, ο διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινή (προσοχή όχι μόνο από την τραγωδία, αλλά κυρίως από τις αποκαλύψεις για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και των ανθρώπων του).

Συγκλονισμένος, όμως είμαι κι΄εγώ. Αλλά δε κάνω θέμα τον συγκλονισμό μου. Οπως συγκλονισμένος είναι ο κάθε Ελληνας πολίτης, που σέβεται τον εαυτό του, από την τραγωδία στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 102 πολίτες. Και όποιος δεν συγκλονίστηκε και δεν συγκλονίζεται μάλλον θα πρέπει να το κοιτάξει.

Ομως, στο μεσοδιάστημα από τις δύο επετείους, δεν άκουσα ο Αλέξης Παπαχελάς να συγκλονιστεί από το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, οποίος λίγες μέρες νωρίτερα είχε γνωρίσει την αστυνομική βαρβαρότητα και να ζητήσει το ελάχιστο που μπορεί ένας δημοσιογράφος, να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Δεν συγκλονίστηκε από τις αποκαλύψεις που βγήκαν από το βόθρο του παιδεραστή πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ. Οχι, μόνο γιατί είναι παιδεραστής, πράγμα που ο Αδωνις το χαρακτήρισε ως προσωπική του υπόθεση, αλλά και γιατί είχε στηθεί ένα ολόκληρο κύκλωμα με παράνομη μαφιόζικου τύπου δράση.

Δεν συγκλονίστηκε ο διευθυντής της Καθημερινής από τις αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα δικαστών του Αρείου Πάγου, που έπαιρναν “λουλούδια” και “γλυκά” για να διεκπεραιώσουν διάφορες υποθέσεις και μεταξύ αυτών να βγάλουν λάδι έναν καναλάρχη.

Δεν συγκλονίστηκε ο Αλέξης Παπαχελάς και από άλλες υποθέσεις και δικαίωμά του. Ενδεχομένως ο άνθρωπος να μην μπορεί ή να μην επιτρέπει στον εαυτό του να συγκλονιστεί  πάνω από μία φορά το χρόνο κι΄ αυτό να συμπίπτει με την τραγωδία στο Μάτι.

Πάντως, δεν μας είπε ότι έτρεξε και κάποιο δάκρυ, αλλά το σκούπισε κρυφά για να μην τον πάρουν χαμπάρι. Και προς τιμήν του, γιατί θα το έκανε πολύ μελό και το μελό δεν ταιριάζει σε έναν διευθυντή σαν της Καθημερινής. Ταιριάζει ο βουβός συγκλονισμός, ο οποίος γνωστοποιείται με άρθρο του

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X