Ελλάδα

Οι νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες

Οι νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο eretikos.gr καθιερώνει μία νέα στήλη. O eretikos κριτικός Γιάννης Κρουσίνσκυ θα σας ενημερώνει για τις ταινίες που παίζονται στα σινεμά. Αρχής γενομένης με τις σημερινές προβολές Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

 

LENIN V OKTYABRE- Ο ΛΕΝΙΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ (γυρισμένη το 1937)

Υπόθεση: Η ταινία πραγματεύεται τα ιστορικά γεγονότα της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917 και την κρισιμότητα της παρουσίας του Vladimir Ilyich Ulyanov ή κατά κόσμον Vladimir Lenin σε αυτά. To έτος 1917, ο Lenin επιστρέφοντας από τη Φινλανδία θα φτάσει στην Αγία Πετρούπολη (Petrograd), σχεδιάζοντας να ανατρέψει την προσωρινή κυβέρνηση του Alexander Feodorovich Kerensky. O Vasily, ένας εργάτης, θα αναλάβει την προστασία του υπερασπιστή των ιδεών των Μπολσεβίκων, όσο εκείνοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη, ένοπλη εξέγερση… 

 

Σενάριο: Aleksei Kapler. Σκηνοθεσία: Mikhail Romm, Dmitriy Vasilev. Πρωταγωνιστούν: Boris Shchukin (Lenin), Nikolai Okhlopkov (Vasily), Yelena Shatrova (Anna Mikhailovna), Klavdiya Korobova (Natasha).

Κινηματογραφικός Χάρτης: Ο μεγάλος σκηνοθέτης, Mikhail Romm, στην 3η του ταινία συνεργάζεται με τον Dmitryi Vasilev. Μαζί με την εκπληκτική, καλλιτεχνική ομάδα των Boris Volchek (διεύθυνση φωτογραφίας) και Tatyana Likhachyova (μοντάζ) κατορθώνουν να μας παρουσιάσουν το ανθρώπινο, ταπεινό πρόσωπο του Lenin, αλλά παράλληλα και μια θέαση που υποδεικνύει, πως η πόλη με τους προσωρινώς ερημικούς δρόμους αναζητά τις πρωτοβουλίες μιας ζωντανής, νοητικής πνοής… 

Μια διανομή της New Star

 

ΣΥΝΩΝΥΜΑ – SYNONYMES

Υπόθεση: Βασισμένο στις πραγματικές εμπειρίες του συγγραφέα-σκηνοθέτη Nadav Lapid. Ο Ισραηλινός Yoav, ταξιδεύοντας στο Παρίσι με εισιτήριο χωρίς επιστροφή, εγκαταλείπει τα κακώς κείμενα της χώρας του. Η διαμονή φυσικά δεν πληροί ακριβώς τις προϋποθέσεις, που ο ίδιος είχε φανταστεί. Αποφασισμένος να αλλάξει για πάντα ζωή, απαρνείται τις ρίζες του και δεν μιλά ξανά εβραϊκά. Πιστός σύντροφος στο ταξίδι του είναι ένα γαλλικό λεξικό. Το έργο θίγει τον προβληματισμό της κατάργησης των εθνικών ριζών σε μια ξένη γη. 

Σενάριο: Nadav Lapid, Haim Lapid. Σκηνοθεσία: Nadav Lapid. Πρωταγωνιστούν: Tom Mercier, Quentin Dolmaire, Louise Chevillotte.

Μια διανομή της Weirdwave

PARASITE – ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Υπόθεση: Η φτωχή, τετραμελής οικογένεια των Kim προσπαθεί να επιβιώσει νόμιμα μεν, αλλά έχοντας πενιχρά έσοδα. Μία επίσκεψη θα αλλάξει τη ζωή τους. Ο Min-hyuk φίλος του γιου, Kim-Ki-Woo, θα προσφέρει μια πέτρα στους Kim, που υποτίθεται πως φέρνει τύχη. Ο ίδιος προτείνει στον Kim-Ki-Woo να απευθυνθεί ως διπλωματούχος, άριστος καθηγητής αγγλικών στην οικονομικά ισχυρή οικογένεια των Park, για τα ανάλογα μαθήματα που επιθυμεί η κόρη τους, Da-hye. H “επαγγελματική πλαστογράφηση” του αντίστοιχου διπλώματος είναι πλέον γεγονός! Σύντομα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Kim θα προστεθούν με παρόμοιες μεθόδους στο έμψυχο δυναμικό του προσωπικού των ανυποψίαστων Park…Είναι αρκετό αυτό για τους Kim όμως;

Σενάριο: Bong Joon-ho, Jin won-Han. Σκηνοθεσία: Bong Joon-ho. Πρωταγωνιστούν: Kang-ho Song, Hye-jin Jang, So-dam Park, Woo-sik Choi (Ενσάρκωση οικογένειας Kim), Sun-kyun Lee,Yeo-jeong Jo, Ji-so Jung, Hyun-jun Jung (Ενσάρκωση οικογένειας Park).

Μια διανομή της Seven Films

 

MALEFICENT: Η Δύναμη του Σκότους – MALEFICENT: Mistress of Evil

Υπόθεση: Η ειρηνική ζωή της Maleficent ως προστάτιδας των Moor ανατρέπεται, μόλις η πνευματική της κόρη, Αurora, δέχεται την πρόταση γάμου του πρίγκιπα Phillip. Η άγνωστη μέχρι πρότινος σε όλους μορφή της μητέρας του πρίγκιπα Phillip, βασίλισσα Ingrith, σκοπεύει, εκμεταλλευόμενη αυτή τη γαμήλια ένωση, να διαχωρίσει παντοτινά τη συνύπαρξη των μαγικών πλασμάτων από τους ανθρώπους. Η Maleficent και η Aurora θα έρθουν σε μια σύγκρουση, η οποία επαναπροσδιορίζει τη συγγένεια των ψυχών τους.

 

Σενάριο: Linda Woolverton, Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster. Σκηνοθεσία: Joachim Rønning. Πρωταγωνιστούν: Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer. 

Μια διανομή της Feelgood Entertainment

Καλή θέαση σε όλες και όλους!

 

Ο Eretikos κριτικός Γιάννης Κρουσίνσκυ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X