Οικονομία

Αναλύσεις «φωτιά» για νέα βουτιά έως 15% στις διεθνείς αγορές!

Αναλύσεις «φωτιά» για νέα βουτιά έως 15% στις διεθνείς αγορές!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Και νέα πτώση των διεθνών αγορών προσεχώς προβλέπουν ολοένα και περισσότερες αναλύσεις, καθώς μπορεί να ξεκινάει δειλά δειλά η άρση των περιοριστικών μέτρων παγκοσμίως, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού είναι ακόμη εδώ και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια πότε και πως η ζωή – και η οικονομία – θα επιστρέψουν στην κανονικότητα.

«Οι διεθνείς αγορές, ιδίως εκείνες των χωρών του αναπτυγμένου κόσμου, θα δοκιμάσουν και νέα χαμηλά όσο η κρίση του κορονοϊού συνεχίζεται, παρά τις αντοχές που έχουν επιδείξει οι μετοχές το τελευταίο διάστημα», προβλέπει, μιλώντας στο CNBC, ο Mark Jolley της CCB International Securities.

«Δεν είμαι βέβαιος πόσο μπορεί να διαρκέσει το ράλι στο οποίο έχουν επιδοθεί τα διεθνή χρηματιστήρια στις τελευταίες συνεδριάσεις», σημειώνει και εκτιμά πως «ιδίως οι αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη μπορεί να μετρήσουν και νέες απώλειες, έως και 15%, από τα χαμηλά που έχουν ήδη αγγίξει το προηγούμενο διάστημα».

Κινητικότητα! Δέκα ανώτατα τραπεζικά στελέχη… ημερησίως αξιολογεί ο SSM!

Ο Jolley δεν αμφισβητεί την εμπιστοσύνη που έχουν επιδείξει οι αγορές στα μέτρα στήριξης που έχουν υιοθετήσει οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη, αλλά και οι ανά τον κόσμο κυβερνήσεις, ωστόσο δεν θεωρεί πιθανό τα εν λόγω μέτρα να «συντηρούν» για πολύ την άνοδο στα χρηματιστήρια. «Την ώρα που η εταιρική κερδοφορία καταβαραθρώνεται λόγω της πανδημίας, δεν μπορώ να αντιληφθώ πως ο S&P 500, o δείκτης βαρόμετρο της Wall Street, μπορεί να συντηρήσει την άνοδο», συμπληρώνει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, το ράλι που σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στα χρηματιστήρια είναι «ράλι της bear market» και τίποτα περισσότερο.

Το μεγάλο πρόβλημα στις αναλύσεις

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι το εξής: Οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να βάλουν ‘φρένο’ στην αδυναμία που καταγράφεται σε όρους ανάπτυξης. Επίσης, δεν μπορούν να σταματήσουν τη σοβαρή υποχώρηση της εταιρικής κερδοφορίας, αλλά ούτε και να ανατρέψουν την άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν τα εταιρικά ομόλογα», εξηγεί ο αναλυτής της CCB International Securities.

Επικαλούμενος μάλιστα ως παράδειγμα την αγορά του Χονγκ Κονγκ σημειώνει πως «καθώς δεν βρίσκεται μακριά από τα χαμηλά του 2008, είναι βέβαιο πως η συγκεκριμένη αγορά θα ‘ξαναδοκιμάσει’ τα ιστορικά χαμηλά της».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X