Οικονομία

Ανεβάζει το πετρέλαιο η κρίση στην Συρία! Ξεπέρασε τα 72 δολάρια

Ανεβάζει το πετρέλαιο η κρίση στην Συρία! Ξεπέρασε τα 72 δολάρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα άνοδο καταγράφουν σήμερα, Πέμπτη 12.04.2018 οι τιμές στις οποίες κινείται το πετρέλαιο στις ασιατικές αγορές. Κι όλα αυτά, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία.

Τα… νούμερα για το πετρέλαιο

Ειδικότερα, οι τιμές των συμβολαίων του πετρελαίου τύπου Brent, ενισχύονται στα 72,25 δολάρια το βαρέλι. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφουν άνοδο 0,3%, έναντι του κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας. Σε εβδομαδιαία βάση (σ.σ. μέχρι την Πέμπτη) το πετρέλαιο τύπου Brent σημειώνει άνοδο 7%. Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα σημειώνει κέρδη 7,5%.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, το ράλι της τιμής του πετρελαίου οφείλεται και σε άλλους παράγοντες. Δηλαδή εκτός τoυ γεωπολιτικού ρίσκου. Σύμφωνα με τον Nick Cunningham, αναλυτή του Oilprice.com, ο οποίος επικαλείται πρόσφατη έρευνα του Oxford Institute for Energy Studies (OIES), η άνοδος των τιμών σχετίζεται με την υψηλότερη ζήτηση και όχι τόσο με άλλες παραμέτρους συμπεριλαμβανομένης και της περικοπής στην παραγωγή που συμφώνησαν χώρες εντός και εκτός του ΟΠΕΚ.

H Kuwait Airways αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς τη Βηρυτό

Kατ’ επέκταση, εκτιμούν ότι η πορεία της τιμής δεν θα εξαρτηθεί μελλοντικά. Ούτε από τη συμμόρφωση των χωρών εντός και εκτός καρτέλ με την απόφαση για πλαφόν στην παραγωγή, η οποία θα ισχύει μέχρι το τέλος του 2018. Ούτε και από την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τη ζήτηση.

Κώστας Νικολαΐδης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X