Οικονομία

Άνοδος 2% στην τιμή που καταγράφει το πετρέλαιο

Άνοδος 2% στην τιμή που καταγράφει το πετρέλαιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Άνοδο 2% καταγράφουν οι τιμές για το πετρέλαιο στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις περιορίζουν τις εξαγωγές αργού του Ιράν.

Συσφίγγοντας έτσι και την παγκόσμια προσφορά. Κάποιοι traders, μάλιστα, προβλέπουν ότι το αργό θα σημειώσει άνοδο μέχρι και τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Η πορεία που καταγράφει το πετρέλαιο

Το brent διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο στα 80,62 δολάρια το βαρέλι, υψηλότερα κατά 1,82 δολάρια ή 2,3%. Το αμερικανικό αργό διαμορφώθηκε 1,35 δολάρια υψηλότερα στα 72,13 δολάρια.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2015 και αν και η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου διαμορφώνεται κοντά στο ιστορικό υψηλό των 11 εκατ. βαρελιών ημερησίως, η υποτονική αμερικανική δραστηριότητα γεώτρησης υποδεικνύει μία επιβράδυνση στην παραγωγή.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Το… βαραίνουν τράπεζες και Moody’s

Οι traders εμπορευμάτων, Trafigura και Mercuria ανακοίνωσαν ότι το brent θα μπορούσε να αυξηθεί στα 90 δολάρια το βαρέλι μέχρι τα Χριστούγεννα και θα υπερβεί τα 100 δολάρια στις αρχές του 2019, καθώς η αγορά θα περιοριστεί από το Νοέμβριο που θα εφαρμοστούν πλήρως οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν.

Η JP Morgan δηλώνει ότι οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια 1,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως. Η Mercuria, από την πλευρά της, προειδοποίησε πως περίπου 2 εκατ. βαρέλια μπορεί να εξαφανιστούν από την αγορά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X