Οικονομία

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή και με… εκπτώσεις!

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή και με… εκπτώσεις!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018, όλα τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εδώ να σημειωθεί πως σε ισχύ βρίσκονται και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Τα ανοιχτά καταστήματα και το ωράριο

Προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ).

Κυριακή ανοιχτά θα είναι και κάποια σουπερμάρκετ ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρίας.

Σε ισχύ οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, πως ξεκίνησαν την Τετάρτη 02.05.21018 οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Οι οποίες σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 15 Μαΐου.

Όλοι κοιτούν προς… Φρανκφούρτη μεριά! Τι θα «πουν» τα stress tests;

Τα καταστήματα πρέπει να έχουν στα προϊόντα την παλιά, αλλά και τη νέα μειωμένη τιμή των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση.

Τι να προσέξετε στις εκπτώσεις

Επιπλέον αν παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από … % έως … %»).

Αυξήθηκε 15 δισ. ευρώ σε 90 ημέρες το δημόσιο χρέος!

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής για το αν θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 6 Μαΐου. Το προτεινόμενο ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών είναι 11:00-18:00.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X