Οικονομία

Αυξήσεις τιμών σε πολλά προϊόντα που θεωρούνται είδη πρώτης ανάγκης

Αυξήσεις τιμών σε πολλά προϊόντα που θεωρούνται είδη πρώτης ανάγκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αυξήσεις τιμών: Εξαιτίας των διεθνών ανατιμήσεων, όπως αναφέρει η κυβέρνηση, έρχονται αυξήσεις «φωτιά» σε πολλά προϊόντα που θεωρούνται είδη πρώτης ανάγκης. Ανάμεσα σε αυτά που αναμένεται να δουν τις τιμές τους να φτάνουν στα ύψη είναι και ο καφές, ο οποίος στο χέρι που δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και τα 4 με ευρώ.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από τα 80 λεπτά πέρσι θα εκτοξευτεί στο 1 ευρώ και 5 λεπτά φέτος.

Μιλώντας στην κάμερα του OPEN TV, ο Τάσος Καλαφάτης, ιδιοκτήτης καφέ, τόνισε πως αναμένεται μια άμεση αύξηση του στα 2,5 ευρώ. Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί αυξήσεις σε πολλά προϊόντα. Ενδεικτικά, σε σπορέλαια έως 50% στα χαρτικά έως 35% στο ελαιόλαδο έως 25% στο ρύζι έως 20% στα μακαρόνια και στα όσπρια έως 10%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ, Γιώργο Λεχουρίτη, αν η πρόβλεψη για αύξηση στο ρεύμα κατά 50% επαληθευθεί θα ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως στόχος είναι οι ανατιμήσεις να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη της Ελληνίδας και του Έλληνα και του ελληνικού νοικοκυριού.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τόνισε σχετικά με το θέμα μιλώντας στον Flash: «Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και θα έπρεπε να έχει ήδη δράσει. Η αύξηση στις τιμές των προϊόντων, η οποία αναμένεται να διογκωθεί το επόμενο διάστημα, είναι ένα ακόμα “χαστούκι” για τους πολίτες».

Ο Τομεάρχης ανάπτυξης του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης επεσήμανε πως «αποδεικνύεται ότι και στο ζήτημα της ακρίβειας, η κυβέρνηση πορεύεται με τον αυτόματο πιλότο». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας είπε πως «τα αντισταθμιστικά μέτρα που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X