Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος χωρίς ουσιαστικό τζίρο

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοδος χωρίς ουσιαστικό τζίρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, Παρασκευή 23.11.2018, το Χρηματιστήριο Αθηνών άνοιξε με κέρδη, εναρμονιζόμενο με το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών. Ο τζίρος των συναλλαγών κινείται σε χαμηλά επίπεδα, ενδεικτικό της επενδυτικής επιφυλακτικότητας.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 603,52 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,80%. Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, 11 πτωτικά και 6 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,25 εκατ. ευρώ.

Αποκλιμάκωση καταγράφεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με την υποχώρηση των τόνων στην κόντρας Ιταλίας – Βρυξελλών και την ενεργοποίηση του πακέτου των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους να στηρίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε στο 4,53% από 4,58% χθες  και η απόδοση του πενταετούς ομολόγου μειώθηκε στο 3,49% από 3,53% χθες.

Η πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη δημιουργία asset management company με κεφάλαιο τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις των τραπεζών δεν έχει επιπτώσεις στις τραπεζικές μετοχές, καθώς τα δεδομένα που ανακοινώθηκαν χθες ήταν ήδη γνωστά.

Κατακόκκινες οι ασιατικές αγορές! «Βουτιά» άνω του 2% οι κινεζικοί δείκτες

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank(+3,00%), της Alpha Bank(+2,65%), της Εθνικής (+2,55%) και της Πειραιώς (+2,37%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,70%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,27%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΙΑΣΩ+6,54% και Κέκροψ+4,67%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Παπουτσάνης -1,72% και Attica Bank-1,50%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X