Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με… τραπεζικές πιέσεις

Χρηματιστήριο Αθηνών: Άνοιγμα με… τραπεζικές πιέσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό πρόσημο κινείται σήμερα, Πέμπτη 06/12/2018, το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ελληνική αγορά να εναρμονίζεται με το πτωτικό κλίμα των διεθνών αγορών.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 649,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,07%. Ανοδικά κινούνται 9 μετοχές, 30 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,55 εκατ. ευρώ.

Νευρικότητα προκαλεί στις διεθνείς αγορές η σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei στον Καναδά για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν, καθώς υπάρχει ανησυχία πως θα επιβαρύνει τις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι πιέσεις είναι ιδιαιτέρως εμφανείς στους τραπεζικούς τίτλους, οι οποίοι βρίσκονται σε κλοιό ρευστοποιήσεων, παρά τη συνεχιζόμενη υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί στο 4,14% στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,21%.

Εντείνονται οι πιέσεις στις ευρωαγορές! Στο -2% ο Dax

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank(-2,81%), της Εθνικής (-2,18%) και του ΟΤΕ (-1,93%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,30%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Attica Συμμετοχών +4,20% και A.S. Company+3,10%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ-12,50% και Alpha Bank-2,81%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X