Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ψάχνουν αντίδραση μετά την… «Μαύρη Τρίτη»

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ψάχνουν αντίδραση μετά την… «Μαύρη Τρίτη»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, Τετάρτη 21.11.2018, εναρμονιζόμενο με το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών.

Και αναμένοντας μια σειρά από καθοριστικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφωνόταν στις 596,75 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,60%, μετά το ισχυρό τραπεζικό sell-off της Τρίτης.

Το μεσημέρι αναμένεται η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019 στη Βουλή, ενώ, από την πλευρά της, η Κομισιόν αναμένεται να δημοσιοποιήσει την πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση για την ελληνική οικονομία.

Η αγορά προσπαθεί να δώσει μια αντίδραση μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων κατέγραψε απώλειες 7,91%.

Μικτά τα πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Αντίδραση σημειώνει ο δείκτης των Τραπεζών (+1,91%), μετά τη μεγάλη πτώση 21,51% στις πέντε προηγούμενες συνεδριάσεις, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφει ο τίτλος της Eurobank (+3,09%).

Μικρή επίπτωση έχει η οριακή βελτίωση στην αγορά ομολόγων. Το δεκαετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 4,64% και το πενταετές 3,62%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Aegean Airlines(+3,56%) του ΟΛΠ (+3,16%) και της Fourlis(+2,84%).

Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 7 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,17 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,88%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,15%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τζιρακιάν +29,00% και Q&R+4,35%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: F.G.Europe -9,20% και ΣΕΛΟΝΤΑ -1,70%.

Η «Μαύρη Τρίτη» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τους χειρότερους φόβους των χρηματιστηριακών αναλυτών επιβεβαίωσε, άλλωστε, η χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να «χάνει» τις 600 μονάδες, υπό το βάρος των μαζικών ρευστοποιήσεων στο ταμπλό.

Το Χρηματιστήριο έκλεισε χθες στις 593,05 μονάδες, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 3,91% και τον τζίρο να διαμορφώνεται ελαφρώς πάνω από τα 49 εκατ. ευρώ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X