Οικονομία

ΔΕΠΑ: Οι ανακατατάξεις και η επόμενη μέρα

ΔΕΠΑ: Οι ανακατατάξεις και η επόμενη μέρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με νέα κυβέρνηση αλλά και νέα διοίκηση στη ΔΕΠΑ αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, η οποία δείχνει να «κόβει ταχύτητα» λόγω πρακτικών και θεσμικών κωλυμάτων.

Οι εξελίξεις του διαγωνισμού για την ΔΕΠΑ

Ο διαγωνισμός για την ΔΕΠΑ έχει παγώσει τους τελευταίους μήνες και η διαδικασία δεν πρόκειται να επανεκκινήσει πριν από τις εκλογές του Ιουλίου. Βασικό κώλυμα το τελευταίο διάστημα – εκτός των άλλων- προέκυψε από τις καθυστερήσεις στην πρόσληψη των περίπου 200 εργολαβικών υπαλλήλων, κάτι το οποίο έριξε όπως φαίνεται «λάδι στ φωτιά» και ώθησε τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να ζητήσει την αποπομπή του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Δημήτρη Τζώρτζη. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η αγωγή κατά των σωματείων της ΔΕΠΑ αποτέλεσαν το «κερασάκι στην τούρτα» μιας διαταραγμένης σχέσης , όπως αναφέρει πηγή της επιχείρησης μιλώντας στο insider.gr.

«Υπήρχε μια στασιμότητα σε όλα, μια συσσώρευση προβλημάτων και το θέμα των εργολαβικών ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Βέβαια, εκτός αυτού υπήρχαν θέματα τα οποία παρέμεναν άλυτα, δεν υπήρχε καλή συνεργασία με την κυβέρνηση για να προωθηθούν οι υποθέσεις της επιχείρησης και να λυθούν τα όποια προβλήματα. Υπήρχε δυσαρμονία στη συνεννόηση, τίποτα δεν κινήθηκε με την ταχύτητα που θα έπρεπε ούτε σύμφωνα με τις οδηγίες», αναφέρει σχετικά πηγή της επιχείρησης.

Οι αλλαγές στην ΔΕΠΑ

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποπομπής του κυρίου Τζώρτζη, τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται  να αναλάβει προσωρινά ο νυν πρόεδρος της εταιρείας, Βελισσάριος  Δότσης. Ο κ. Δότσης θα κληθεί να διαχειριστεί το αδιέξοδο που έχιε προκύψει στο διαγωνισμό (υπενθυμίζεται ότι ακυρώθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων που είχε προσδιοριστεί αρχικά για τις 31 Μαΐου, προκειμένου να αποφασιστεί ο διαχωρισμός της ΔΕΠΑ στον τομέα της Εμπορίας και των Υποδομών).

Ωστόσο, τα προβλήματα για την επιχείρηση δεν σταματούν εδώ. «Αγκάθι» για τη ΔΕΠΑ παραμένει το ζήτημα των οφειλών των ELFE, οι οποίες ξεπερνούν τα 125 εκατ. ευρώ, ένα χρέος το οποίο θα «κουβαλά» για αρκετούς ακόμη μήνες η ΔΕΠΑ Εμπορίας.  H επιχείρηση εκτιμά ότι το θέμα θα έχει κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ όπως σημειώνει επιδίωξή της δεν ήταν ποτέ να σταματήσει να λειτουργεί η εν λόγω βιομηχανία ούτε να τεθούν σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας οι οποίες ξεπερνούν τις 500.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X