Θέμα

Δημοσκόπηση Marc: Ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση για το “καλάθι του νοικοκυριού”

Δημοσκόπηση Marc: Ισχυρό ράπισμα στην κυβέρνηση για το “καλάθι του νοικοκυριού”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κόλαφος για την κυβέρνηση και το “καλάθι του νοικοκυριού” είναι το δεύτερο μέρος της μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1 που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Το 70% των ερωτώμενων απάντησαν ότι το “καλάθι του νοικοκυριού”  δεν συμβάλλει ή μάλλον δεν συμβάλλει στη συγκράτηση των τιμών. Είναι ένα πολύ ισχυρό ράπισμα, αφού παρά τις απαντήσει των πολιτών σε όλες τις δημοσκοπήσεις, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πολύ περισσότερο ο Αδωνις Γεωργιάδης επιμένουν με ένα μονότονο τρόπο στα καλάθι και δεν εννοούν να πάρουν σωστά μέτρα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.

Το ίδιο μήνυμα στέλνουν και με την απάντηση στο ερώτημα ποιες είναι οι αυξήσεις που “καίνε”, αφού το 54,7% απάντησε τα τρόφιμα στο Σούπερ μάρκετ και το 22,4% η ηλεκτρική ενέργεια (πάροχοι) και ακολουθούν η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης με 10,1% και το πετρέλαιο θέρμανσης με το φυσικό αέριο με 8,3%.

Στο ερώτημα που θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει προσοχή το 47,1% απάντησε στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 46,6% στην υγεία και το 42,1% στην οικονομία και την ανάπτυξη.

Στο στούντιο μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου βρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης, ο οποίος ανέλυσε τα στοιχεία του Β’ μέρους της δημοσκόπησης.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, σε ερώτημα σχετικά με τις προσωπικές προσδοκίες τους για το 2023, το 35,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα είναι «καλύτερη χρονιά», το 32,1% «περίπου ίδια» ενώ το 30,5% απαντά «χειρότερη χρονιά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X