Οικονομία

Ελλάδα, Ρωσία και Ιταλία οι κορυφαίες αγορές της Ευρώπης το 2019!

Ελλάδα, Ρωσία και Ιταλία οι κορυφαίες αγορές της Ευρώπης το 2019!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα, η Ρωσία και η Ιταλία αναδείχθηκαν ως οι κορυφαίες αγορές της Ευρώπης για το 2019, ένα έτος που στιγματίστηκε από αυξημένη πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα διεθνώς.

«Αρκετοί επενδυτές έσπευσαν να προειδοποιήσουν πως οι συγκεκριμένες αγορές είναι υπερβολικά επικίνδυνες, πολιτικά ασταθείς, υπερβολικά εξαρτημένες από τα εμπορεύματα, οικονομικά αδύναμες… ή όλα τα ανωτέρω μαζί», σχολιάζει ο Russ Mould, επενδυτικός διευθυντής της AJ Bell. «Αυτό όμως που μας διδάσκει το 2019, είναι πως αυτός είναι ο δρόμος για τα… μεγάλα κέρδη», προσθέτει.

Η Ελλάδα

Όπως περιγράφει το CNBC, ο πάλαι ποτέ «ασθενής» της Ευρώπης δείχνει πως πλέον έχει γυρίσει σελίδα. Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετρά κέρδη 43% για το 2019, καταγράφοντας τις καλύτερες επιδόσεις, όχι μόνο πανευρωπαϊκά, αλλά και διεθνώς.

Καζίνο στο Ελληνικό: «Κλειδώνει»… στην Mohegan! Παραδόθηκε το πόρισμα

Το 2019 αποδείχθηκε εξαιρετικά κερδοφόρο και για τις τραπεζικές μετοχές, με την Τράπεζα Πειραιώς να καταγράφει άλμα πάνω από 250%, την Εθνική να ενισχύεται 171%, την Alpha Bank να μετρά κέρδη 71% και τη Eurobank 67%.

Η Ρωσία

Το ρωσικό χρηματιστήριο μετρά κέρδη 29% για το 2019, ένα έτος που στιγματίστηκε από την απόφαση της Μόσχας να προχωρήσει σε δημοσιονομική χαλάρωση.

«Η Ρωσία εξήλθε της ύφεσης, με όπλο τις μειώσεις επιτοκίων και τις υπόλοιπες, προσεκτικά σχεδιασμένες, πολιτικές της κεντρικής της τράπεζας», επισημαίνει ο Mould.

Η Ιταλία

Παρά τις πρόωρες εκλογές και τις μεγάλες διαφωνίες με τις Βρυξέλλες, ο δείκτης FTSE MIB στην Ιταλία αποχαιρετά το 2019 με άνοδο 28%.

«Οι πολιτικές της ΕΚΤ δίνουν ανάσα στην ιταλική οικονομία», διαπιστώνει ο Mould.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X