Επιλογές

Εθνική Ασφαλιστική: Το παρασκήνιο του ντιλ που καρκινοβατεί

Εθνική Ασφαλιστική: Το παρασκήνιο του ντιλ που καρκινοβατεί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πολύπαθο ντιλ για να μεταβιβαστεί η Εθνική Ασφαλιστική στο Exin Group, βρίσκεται στον αέρα. Η αδυναμία του προτιμητέου επενδυτή να καταθέσει πλήρη φάκελο στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει ανοίξει την όρεξη του κινεζικού ομίλου Fossun (διαθέτει 65 δισ. κεφάλαια, συμμετέχει στην επένδυση του Ελληνικού, στη Folie Folie), ο οποίος καραδοκεί να αποτύχει η Exin Group και να διεκδικήσει την Εθνική Ασφαλιστική ως δεύτερος προτιμητέος επενδυτής.

Η προθεσμία που υπάρχει για την κατάθεση του φακέλου εκπνέει την 31 Ιανουαρίου, ημερομηνία που έθεσαν οι ίδιοι οι επενδυτές στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Φοροδιαφυγή: Πλούσια λίστα με φοροφυγάδες

Στην περίπτωση που δεν κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος και οι ελλείψεις είναι ουσιαστικές, τότε θα μπει στο παιχνίδι η Fosun. Αν, όμως, υπάρχει κάποια τυπικού χαρακτήρα έλλειψη, τότε θα δοθεί νέα παράταση, λένε οι πληροφορίες, για να κλείσει το θέμα και να ακολουθήσει σε βάθος έλεγχος μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Πάντως, το θέμα παρακολουθούν πολύ στενά η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας (πολύ δικαιολογημένα αφού είναι ο πωλητής και τα κεφάλαια είναι σημαντικά για τα stress tests), καθώς και η κυβέρνηση.

Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για την Εθνική Ασφαλιστική

Και οι δύο πλευρές είναι εν γνώσει του κινεζικού ενδιαφέροντος και από την Εθνική υποστηρίζουν ότι αν καταρρεύσει το ντιλ με το Exin group, είναι δυνατόν πολύ γρήγορα να προχωρήσει η συμφωνία με τη Fossun.

H Exin Group από την πλευρά της βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Pimco (μεγαλύτερος επενδυτής παγκοσμίως σε κρατικά ομόλογα), τον Γουώρεν Μπάφετ και άλλους, ώστε να συμμετάσχουν στο σχήμα.

«Πυρά» Σόρος κατά Facebook και Google: Αποτελούν απειλή για τη δημοκρατία!

Προς το παρόν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων δεν έχουν καταλήξει, αφού στο τραπέζι βρίσκεται ένα παιχνίδι ελέγχου του νέου σχήματος, στο οποίο υποβαθμίζεται η συμμετοχή των Ελληνοαμερικανών Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνης, που ήταν πρωταγωνιστές στην αρχή της προσπάθειας (υπενθυμίζεται ότι στο αρχικό σχήμα συμμετείχαν οι Τζον Κάλαμος, Τζον Κουδούνης, Παύλος Κανελλόπουλος και Ματ Φέρφιλντ).
θα πρέπει να επισημανθεί ότι λόγω των  stress tests που ξεκινούν τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσουν ως το Μάιο, η μεταβίβαση θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος Μαρτίου, ώστε να αποφευχθούν τυχόν περιπέτειες για την Εθνική Τράπεζα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X