Οικονομία

Ευρώπη στα… χνάρια Wall Street και Ασίας – Αρνητικά πρόσημα στα ταμπλό

Ευρώπη στα… χνάρια Wall Street και Ασίας – Αρνητικά πρόσημα στα ταμπλό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικές διαθέσεις καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό. Κι αυτό σε συνέχεια των απωλειών στην Wall Street και την Ασία. Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στην ανακοίνωση μακροοικονομικών στοιχείων, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

H Wall Street, η Ευρώπη και η Ασία

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,52%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,28%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax χάνει 0,34%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες ύψους 0,32% και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,12%. Αντίθετα, ανοδικά κατά 0,15% κινείται ο SMI στην Ελβετία.

Σε τροχιά ανάπτυξης η ισπανική οικονομία

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 0,6%, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,08% και ο πορτογαλικός PSI 20 σημειώνει απώλειες ύψους 0,52%.

Στα μάκρο της ημέρας, η γαλλική οικονομία ανέβασε απότομα ταχύτητα το 2017 καταγράφοντας την μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 2011, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας. Ειδικότερα, το ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,9% το 2017 σε σχέση με το 2016.

Σε τριμηνιαία βάση, το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% το δ’ τρίμηνο σχέση με το γ’ τρίμηνο του ίδιου έτους έναντι ανάπτυξης 0,5% στην αντίστοιχη σύγκριση γ’ και β’ τριμήνου. Τα στοιχεία ήταν σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Σημειώνεται ότι το 2016 η ανάπτυξη της Γαλλίας διαμορφώθηκε στο 1,1%.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στην Ασία, ισχυρές απώλειες της τάξης του 1,5% περίπου κατέγραψε ο ιαπωνικός Nikkei, ενώ πτωτικά έκλεισε χθες και το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον Dow Jones να χάνει 180 μονάδες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X