Οικονομία

Ευρωαγορές: Έχασαν τα κέρδη τους και… φτου κι απ’ την αρχή!

Ευρωαγορές: Έχασαν τα κέρδη τους και… φτου κι απ’ την αρχή!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωαγορές συνεχίζουν σε αρνητικό έδαφος, με την επιφυλακτικότητα να επιστρέφει καθώς οι επενδυτές αξιολογούν το τελευταίο μπαράζ μέτρων για την αναζωογόνηση των ρυθμών ανάπτυξης ενόψει της απειλής του κοροναϊού.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Οι δείκτες είχαν ξεκινήσει σε ανοδικό έδαφος στον απόηχο της ανακοίνωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι θα διαθέσει ένα χρηματοδοτικό πακέτο 50 δισ. δολ. στη μάχη για την καταπολέμηση της επιδημίας. Η επικεφαλής του Ταμείου, Kristalina Georgieva δήλωσε ότι τα χρήματα είναι άμεσα διαθέσιμα για χώρες χαμηλού εισοδήματος και αναδυόμενες οικονομίες.

Ασιατικές αγορές: Κέρδη μετά το ράλι των δεικτών της Wall Street!

Την ίδια στιγμή ένας μεγάλος αριθμός κρατών δρομολογεί ή σχεδιάζει πακέτα δημοσιονομικής τόνωσης με στόχο την στήριξη της ανάπτυξης, ενώ και η νομισματική πολιτική ευθυγραμμίζεται για την καταπολέμηση της επιδημίας, με μεγάλες κεντρικές τράπεζες, όπως η αμερικανική Federal Reserve και η κεντρική τράπεζα του Καναδά, να προχωρούν σε μεγάλες μειώσεις των επιτοκίων τους.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,6% στις 383,93 μονάδες

Ο γερμανικός DAX σημειώνει υποχωρεί σε ποσοστό 0,8% στις 12.034,70 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 χάνει 0,65% στις 5.429,30 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μεγαλύτερη πτώση 1,3% στις 6.723,72 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί επίσης 1%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X