Οικονομία

Ευρωαγορές: Έντονα πτωτικές οι τάσεις

Ευρωαγορές: Έντονα πτωτικές οι τάσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με έντονα πτωτικές τάσεις κινούνται τη Δευτέρα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους ως επί το πλείστον στις εξελίξεις στο μέτωπο του διεθνούς εμπορίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,42% με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Η αγορά παρακολουθεί την πορεία των επαφών ΗΠΑ – Κίνας, τις οποίες τα δύο μέρη χαρακτήρισαν “παραγωγικές” και “εποικοδομητικές”, ωστόσο οι μετοχές στην Wall Street έπεσαν την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι που βρίσκονταν στις ΗΠΑ ακύρωσαν προγραμματισμένη επίσκεψή τους σε φάρμες στην Μοντάνα, όπου θα είχαν επαφές με Αμερικανούς αγρότες.

Ουάσινγκτον και Πεκίνο έχουν επιβάλει δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα και αγαθά αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξη της μεταξύ τους εμπορικής σύγκρουσης στις αρχές του 2018.

Ασιατικές αγορές: Κλίμα… ύπνου και αρνητικά πρόσημα στην Κίνα!

Στην Ευρώπη, το ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε το σαββατοκύριακο και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αναμένεται να αποφασίσει τη Δευτέρα μεταξύ δύο πολιτικών εναλλακτικών για το Brexit – να υποστηρίξει ξεκάθαρα την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα ή να αναμείνει για να διαμορφώσει την τελική του θέση μετά τις εκλογές. Το ΗΒ είναι προγραμματισμένο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

Στο πεδίο των εταιρικών εξελίξεων, το βρετανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Thomas Cook κατέρρευσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, αφήνοντας χιλιάδες τουρίστες, που βρίσκονται σε διακοπές με πακέτα του, χωρίς κάλυψη. Ο CEO της εταιρείας Peter Fankhauser ζήτησε συγγνώμη από πελάτες και προσωπικό, ανακοινώνοντας “με βαθιά λύπη” την αδυναμία της επιχείρησης να εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης από τους πιστωτές της.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό, ο έτερος πανευρωπαϊκός δείκτης, Eurostoxx 50, υποχωρεί κατά 0,85%. Ο γερμανικός DAX σημειώνει πτώση 1,10%, με τον γαλλικό CAC να χάνει 0,70%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχει απώλειες 0,26%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,13%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,91%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X