Οικονομία

Ευρωαγορές: Και σήμερα υπό την… επήρεια του κοροναϊού!

Ευρωαγορές: Και σήμερα υπό την… επήρεια του κοροναϊού!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές απώλειες σημειώνουν και σήμερα, Πέμπτη 27.02.2020 οι ευρωαγορές καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού σε Ασία και Ευρώπη συνεχίζει να πλήττει την επενδυτική ψυχολογία.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 1,66% στις 396,20 μονάδες καθώς η εξάπλωση του κοροναϊού συνεχίζει να τροφοδοτεί την παγκόσμια ανησυχία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 82.000 σε 44 χώρες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 1,52% στις 12.581 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 1,4% στις 5.609 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 1,48% στις 6.936 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1,81%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε ποσοστό 1,34%.

Ραγδαίες εξελίξεις! Τρία τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα! Ματαιώνονται τα καρναβάλια!

Παρά τις προσπάθειες των κρατών να περιορίσουν την επιδημία, τα νέα περιστατικά συνεχίζουν να αυξάνονται. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε καθησυχαστικός χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο, επισημαίνοντας ότι “δεν συντρέχει λόγος πανικού”. Ωστόσο, την ανησυχία ενέτεινε ένα νέο κρούσμα στην Καλιφόρνια, το πρώτο στις ΗΠΑ από άτομο που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό, ούτε είχε έλθει σε επαφή με άλλο πρόσωπο που είναι γνωστό πως είχε μολυνθεί.

Στην Ευρώπη, η προσοχή παραμένει στραμμένη στην Ιταλία: 424 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί με τον κοροναϊό (από μόλις τρεις την προηγούμενη Παρασκευή), ενώ 12 άτομα έχουν πεθάνει.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας παραδέχτηκε χθες ότι η χώρα ενδεχομένως να βρίσκεται στην αρχή μιας επιδημίας μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων τα οποία δεν μπορούν πλέον να συνδεθούν με την αρχική πηγή στην Κίνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X