Οικονομία

Ευρωαγορές: Κέρδη με… σπρώξιμο από την ανάκαμψη του τιμών του αργού

Ευρωαγορές: Κέρδη με… σπρώξιμο από την ανάκαμψη του τιμών του αργού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα ράλι των τιμών του αργού σήμερα δίνει σήμερα ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βοηθώντας τις αγορές να ανακτήσουν ένα μέρος από το χαμένο έδαφος μετά τις βαριές απώλειες της Τετάρτης.

Αναλυτικά πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,4% μετά την χθεσινή του κατρακύλα σε ποσοστό 2,9%. Από τον κλάδο της ενέργειας οι Repsol και Royal Dutch Shell κερδίζουν πάνω από 4% καθώς τα futures του πετρελαίου ενισχύονται σε ποσοστό 7% μετά τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χθες ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους που οδήγησαν σε έναν πόλεμο τιμών.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,3% στις 9.577,40 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 4.231,37 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,7% στις 5.495,45 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,3%. Στο μεταξύ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με προσοχή τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας με την ελπίδα να δουν σημάδια επιβράδυνσης της εξάπλωσης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν πλέον ξεπεράσει τα 935.000, ενώ οι νεκροί τους 47.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του John Hopkins University. Στα μάκρο της ημέρας, πτώση 0,6% σημείωσαν οι τιμές παραγωγού το Φεβρουάριο στην Ευρωζώνη, λίγο πριν οι κυβερνήσεις αρχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε πτώση 1,3%, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X