Οικονομία

Ευρωαγορές: «Νοσούν» για πέμπτη ημέρα με μεγάλες απώλειες!

Ευρωαγορές: «Νοσούν» για πέμπτη ημέρα με μεγάλες απώλειες!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν και σήμερα, Τετάρτη 26.02.2020, οι ευρωαγορές έχοντας πάντως περιορίσει σημαντικά τις απώλειες τους που ξεπέρασαν νωρίτερα το 2%.

Το κλίμα πάντως παραμένει και σήμερα βαρύ, καθώς η εξάπλωση του νέου κοροναϊού στην Ευρώπη συνεχίζει να τροφοδοτεί τους φόβους για τον κίνδυνο η έως σήμερα επιδημία να μετατραπεί σε πανδημία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,3% στις 399,32 μονάδες, παραμένοντας σε αρνητικό έδαφος για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Στα χαμηλά της ημέρας ο δείκτης κατρακύλησε στις 392,89 μονάδες με βουτιά άνω του 2%.

Κραχ ξανά λόγω κορονοϊού! «Βουλιάζει» προς τις 800 μονάδες το Χρηματιστήριο!

Η εξάπλωση των κοροναϊού συνεχίζει να κλυδωνίζει τα παγκόσμια χρηματιστήρια. Η Κίνα, το επίκεντρο της επιδημίας, ανακοίνωσε άλλες 406 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και 53 θανάτους, ενώ η Νότια Κορέα, η δεύτερη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας, κατέγραψε άλμα 169 νέων κρουσμάτων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1.146.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στην Ευρώπη η Ιταλία παραμένει η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα, με τις τοπικές αρχές να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για τον περιορισμό της εξάπλωσης. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα έχουν φτάσει πλέον τα 325, ενώ 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε Γαλλία, Αυστρία, Ισπανία, Ελβετία και Κροατία, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες ότι ο κοροναϊός εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

Ο γερμανικός DAX χάνει 1,6% στις 12.582,68 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 1% στις 5.621,85 μονάδες, ενώ και ο βρετανικός FTSE 100 διολισθαίνει 0,7% στις 6.963,91 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες κινούνται σε αρνητικό έδαφος για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημειώνει μικρά κέρδη 0,04%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,9%.

Ασιατικές αγορές… στο κόκκινο! Απώλειες άνω του 2% στην Αυστραλία

Μεγάλες απώλειες σημειώνουν και τα futures της αμερικανικής αγοράς. Τα futures του Dow Jones υποχωρούν 100 μονάδες, ένδειξη ότι η κατρακύλα του δείκτη θα έχει συνέχεια παρά το εφιαλτικό διήμερο που προηγήθηκε και κόστισε στον βιομηχανικό δείκτη συνολικά 1.910 μονάδες.

Παράλληλα, γίνεται πλέον ολοένα και περισσότερο σαφές ότι η επιδημία του κοροναϊού θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εταιρική κερδοφορία. Η γαλλική εταιρεία τροφίμων Danone προειδοποίησε σήμερα για ένα “ευμετάβλητο και αβέβαιο” 2020, ενώ η αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή αγορά θα επιβραδύνει τους επόμενους μήνες. Αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις της περιμένει και η βρετανική εταιρεία αλκοολούχων ποτών Diageo.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X