Επιλογές

Μυτιληναίος και Νέζης ξανά στα δικαστήρια για… δωροδοκία 250.000€

Μυτιληναίος και Νέζης ξανά στα δικαστήρια για… δωροδοκία 250.000€
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μυτιληναίος και Νέζης ξανά στα δικαστήρια. Συνεχίζεται από την Τρίτη 20 Νοεμβρίου στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη στην οποία κατηγορούμενος είναι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο Στέργιος Νέζης.

Δικάζονται με την κατηγορία της δωροδοκίας του δεύτερου από τον πρώτο, την περίοδο που ο κ. Νέζης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ.

Και ενώ διεξάγεται η δίκη, ένα περίεργο δημοσίευμα είδε το φως της δημοσιότητας σε εφημερίδα της προηγούμενης Κυριακής, σχετικά με το γεγονός ότι αυτή προσελκύει το ενδιαφέρον και υπάρχει κόσμος στο ακροατήριο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα, οι δικηγόροι του κ. Μυτιληναίου φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην παρουσία ενός συγκεκριμένου προσώπου στο ακροατήριο, ο οποίος ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε προηγούμενη δίκη για την υπόθεση της ανάθεσης στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ του κ. Μυτιληναίου του έργου κατασκευής της μονάδας της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη αυτή δίκη ένας εκ των κατηγορουμένων ήταν ο κ. Νέζης, η δε απόφαση του δικαστηρίου ήταν ότι «οι κατηγορούμενοι ζημίωσαν την περιουσία της ΔΕΗ, της οποίας βάσει νόμου είχαν την επιμέλεια και διαχείριση» και ότι «κηρύχθηκαν αθώοι της αποδιδόμενης κατηγορίας της απιστίας, όχι γιατί δεν τέλεσαν την πράξη αυτή κατά την εξωτερική της πλευρά, αλλά γιατί δεν αποδείχθηκε ο απαιτούμενος για την τιμωρία αυτής άμεσος δόλος α’ ή β’ βαθμού».

Όλοι όμως παραδέχονται ότι οι πιο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους έχει φτάσει η ΔΕΗ στην σημερινή κατάσταση είναι οι υπερκοστολγημένες αναθέσεις έργων του παρελθόντος, οι πωλήσεις ρεύματος σε τιμές κάτω του κόστους και η μη πληρωμή των λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος.

Συμπτωματικά, για όλες από τους ανωτέρω αιτίες που οδήγησαν την ΔΕΗ στην σημερινή της κατάσταση, υπάρχουν ή υπήρξαν στο παρελθόν καταγγελίες για συγκεκριμένες περιπτώσεις με εμπλοκή των κατηγορούμενων στην δίκη.

Ανώνυμες επιστολές

Παράλληλα, φαίνεται ότι κάποιοι θα ήθελαν την δικάσουν στα… κρυφά. Παρόλο που η τωρινή δίκη είναι ανοιχτή. Και ασφαλώς ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει ενδιαφέρον αλλά και έννομο συμφέρον να την παρακολουθήσει αφού αφορά μια υπόθεση δημόσιας επιχείρησης (ΔΕΗ),

Όσον αφορά δε τα υπονοούμενα περί δήθεν ανώνυμων επιστολών σε θυρίδες δικαστών, αντί να ασχολούνται με φαντασιώσεις, καλό θα είναι να ασχοληθούν με το πως θα δικαιολογήσουν το γεγονός ότι έφυγαν 250.000 € από τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας του κ. Μυτιληναίου, την περίοδο που η ΜΕΤΚΑ έπαιρνε δουλειές της ΔΕΗ, και βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας του κ. Νέζη, την ίδια περίοδο που ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ.

Πηγή: newsbeast.gr

Μυτιληναίος και Νέζης παραπέμπονται σε δίκη για δωροδοκία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X