Οικονομία

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Επιστροφές φόρου και… τυράκια για να ξεχάσετε τα μετρητά! video

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Επιστροφές φόρου και… τυράκια για να ξεχάσετε τα μετρητά! video
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάπου στο μισό δισ. ευρώ περισσότερα έσοδα περιμένει η κυβέρνηση προκειμένου να μπορεί να υλοποιήσει τις φοροαπαλλαγές που έχει συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό. Για αυτό το λόγο, το υπουργείο Οικονομικών στρέφεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και εξετάζει τρόπους για να τις αυξήσει, όπως τις επιστροφές φόρου, τις «διπλές» αποδείξεις και τα μεγαλύτερα έπαθλα από τις φορολοταρίες.

Κίνητρα για περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές!

Τα κίνητρα αυτά θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο για την φοροδιαφυγή που το ΥΠΟΙΚ φιλοδοξεί να καταθέσει στη Βουλή πριν το τέλος Φεβρουαρίου. Μεταξύ άλλων, επανεξετάζει το διπλό υπολογισμό αποδείξεων από κλάδους που ενοχοποιούνται με υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής όπως οι κάθε είδους τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, χτίστες), δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί αυτοκινήτων, μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια κτλ.

Ψυχρολουσία με τις αυξήσεις στις συντάξεις! Μικρότερες παρά το… φιλοκυβερνητικό λιβάνισμα!

Οι αποδείξεις αυτές εφόσον συλλέγονται δια της ηλεκτρονικής οδού θα μετρούν διπλά για τη συλλογή του ελάχιστου ποσοστού του 30%. Επιπλέον θα θεσπιστεί μια επιστροφή φόρου για τη συλλογή αποδείξεων πάνω από το 30%, που είναι το ελάχιστο για κάθε φορολογούμενο. Το ποσοστό αυτό θα ξεκινά από το 1% του επιπλέον του 30% μέχρι και 10% για πολύ μεγάλα ποσοστά ηλεκτρονικών αποδείξεων.

Δείτε το βίντεο

Τι θα γίνει με τα εκκρεμή δικαστήρια για 10.000 οφειλέτες στην εφορία

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχουν και διατάξεις με βάση τις οποίες υπολογίζεται ότι θα κλείσουν περίπου 10.000 υποθέσεις για οφειλές στην εφορία που εκκρεμούν στα δικαστήρια.

Με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο Οικονομικών θέλει να δώσει ένα πάτημα ώστε οι επιχειρηματίες αυτοί να αποσύρουν τις αγωγές που έχουν κάνει κατά του δημοσίου και προχωρήσουν σε ένα συμβιβασμό με όφελος για το δημόσιο ταμείο που θα κυμαίνεται από 30 έως και 50 εκ ευρώ.

Επίδομα παιδιού: Τότε μπαίνει η τελευταία δόση για το 2019 και… πάμε για 2020!

Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών το θέμα της επίλυσης των φορολογικών διαφορών είναι απαίτηση της τρόικας από το πρώτο μνημόνιο και δυστυχώς εκκρεμούν ακόμα ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

Στελέχη του υπουργείου οικονομικών εξηγούσαν πως μέσω επιτροπών που θα συσταθούν, θα υπάρξει προδικαστική διαδικασία για όσους δεν θέλουν να προχωρήσουν στην δικαστική διένεξη. Παρόλα αυτά, ακόμη και αν η διαδικασία αποτύχει, ο φορολογούμενος θα μπορεί να προχωρήσει στην δικαστική επίλυση της διαφοράς του με το δημόσιο.

Μείωση της προκαταβολής φόρου για όσους επενδύουν

Τέλος στο τραπέζι παραμένουν, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές οι προτάσεις της μείωσης της προκαταβολής φόρου για εταιρείες που επενδύουν. Η πρόταση, η οποία συζητείται με τους Θεσμούς, συνδέεται με το κατά πόσο θα εγκριθεί η αλλαγή χρήσης των κερδών ομολόγων.

Αφορά σε δια βίου αλλαγή του καθεστώτος της προκαταβολής και η επιλογή των επιχειρήσεων θα είναι οριζόντια με βάση τα στοιχεία που θα εγγράφονται στους ισολογισμούς των επιχειρήσεων.

(Με πληροφορίες από news247.gr).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X