Οικονομία

Λαϊκές αγορές: Aνησυχία μήπως φέρουν ανατιμήσεις τα POS

Λαϊκές αγορές: Aνησυχία μήπως φέρουν ανατιμήσεις τα POS
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην «είσοδο» των POS στις λαϊκές αγορές, αναφέρθηκε ο Γιώργος Ραπτοδήμος, αντιπρόεδρος παραγωγών της Δ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών, μιλώντας στην εκπομπή του Ertnews «Συνδέσεις».

Αναφερόμενος στο αν ο κόσμος υποδέχεται την είδηση ότι θα μπορεί να ψωνίζει με κάρτα δήλωσε: «Όχι, ο κόσμος δεν έρχεται να ψωνίσει με κάρτα, σε όσους έχουμε πει, ενημερώνουμε τον κόσμο από 1η του Μάρτη ότι μπορούν με κάρτα, τους αφήνει αδιάφορους, δεν μας έχουν πει κάτι ούτε έχουν δυσανασχετήσει ότι δεν έχουμε κάρτα στις λαϊκές αγορές, ίσως επειδή τα ποσά είναι μικρά δεν ξέρω για ποιο λόγο. Δεν τους βλέπω θετικούς, δηλαδή τον κόσμο, αλλά είναι ένα μέτρο το οποίο θα δείξει θεωρώ μετά από δύο μήνες από την εφαρμογή του. Εκεί θα δείξει αν θα έρχεται ο κόσμος με κάρτα ή όχι».

Ως προς τις τιμές, ο κ. Ραπτοδήμος ανέφερε ότι: «Οι τιμές φέτος είναι σε λογικά επίπεδα παρ’ ότι υπήρχαν ζημιές το καλοκαίρι.
Είμαστε οικονομικοί και πολύ κάτω οι τιμές σε σχέση με το στεγασμένο εμπόριο.
Προσπαθούμε γι ‘αυτό, παλεύουμε γι’ αυτό και θα το καταφέρουμε.
Απ’ ότι έχουν ακουστεί ότι θεωρούν κάποιος κόσμος ότι με το POS θα ανέβουν κάποιες τιμές δεν ισχύει αυτό στη λαϊκή αγορά.
Από εκεί και πέρα, εντάξει ότι είναι, είναι ένα βάρος το οποίο το δεχόμαστε μόνο οι πωλητές και προσπαθούμε αυτό να το αντιμετωπίσουμε».

Λαϊκές αγορές: Aνησυχία μήπως φέρουν ανατιμήσεις τα POS

Συνέχισε λέγοντας: «Πορτοκάλια μπορείς να βρεις από 50 λεπτά μέχρι και 1 ευρώ αναλόγως η ποιότητα.
Παίζουμε εδώ πέρα με ποιότητα, παίζουμε με τιμές, παίζουμε από όποιο χώρο προέλευσης είναι το κάθε προϊόν, τι διαδικασία και ένας πωλητής παραγωγός ας πούμε να έρθει από από Σπάρτη, από Κρήτη.
Κάποιες άλλες περιοχές που έχουν περισσότερα έξοδα να έρθει κάποιος στη λαϊκή.
Σαφώς και αυτοί είναι που παλεύουν και είναι ακόμα πιο χαμηλοί από το στεγασμένο εμπόριο.
Έχουμε 1 ευρώ το κομμάτι, το λάχανο, υπάρχουν κρεμμύδια από 1 ευρώ μέχρι 1 και 40, πατάτες μπορείς να βρεις από 60 λεπτά, 1 ευρώ 1,20 αναλόγως τις ποιότητες και τις περιοχές».

Τέλος ανέφερε πως: «Ο καθένας έχει τα γούστα του που λέμε κι εμείς, έχουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων έχουμε και ψάρια.
Μπορεί να προμηθευτεί διάφορα στα εμπορικά μας , χαρτικά, στις λαϊκές αγορές, περισσότερες ποσότητες, καλύτερες τιμές, αυτό είναι που μας ξεχωρίζει δηλαδή σαν λαϊκή αγορά. Έχουμε μεγάλες και δυσβάσταχτες υποχρεώσεις, ειδικά οι παραγωγοί σε θέματα καλλιέργειας όπως είναι το ρεύμα μας, το πετρέλαιο μας, τα εργατικά χέρια, όλα αυτά που έχουν ανέβει κατακόρυφα τον τελευταίο καιρό, εφόδια και τέτοια. Προσπαθούμε κι εμείς το καλύτερο για τον καταναλωτή, γιατί και αυτοί είναι σε δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή να κάνουμε ότι το καλύτερο μπορούμε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X