Οικονομία

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές εν αναμονή εξελίξεων στο Brexit

Μικτή εικόνα στις ευρωαγορές εν αναμονή εξελίξεων στο Brexit
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με μικτά πρόσημα συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τετάρτης καθώς οι επενδυτές υιοθετούν στάση αναμονής λίγο πριν την ολοκλήρωση των κρίσιμων συνομιλιών για το Brexit ενόψει της συνόδου των ηγετών της Ε.Ε. την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας έχουν αποκτήσει νέα δυναμική ενόψει της συνόδου των ηγετών, με βρετανικές εφημερίδες να αναφέρουν χθες το βράδυ ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας μετά τις παραχωρήσεις της βρετανικής κυβέρνησης για το ιρλανδικό σύνορο. Ένα προσχέδιο της συμφωνίας ενδεχομένως να ανακοινωθεί σήμερα εάν οριστικοποιηθούν οι λεπομέρειες.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 χάνει 0,05% στις 393,85 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,3% στις 12.671,89 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 5.703,59 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,05% στις 7.208,35 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει οριακές μεταβολές.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat έδειξαν ότι ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης επιβράδυνε περαιτέρω τον Σεπτέμβριο στο 0,8%, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2016.

ευρωαγορέςΗ αποδυνάμωση του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες υποχρέωσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων της και την επιστροφή στις αγορές περιουσιακών στοιχείων με ρυθμό τα 20 δισ. ευρώ μηνιαίως.

Η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε παράλληλα ότι το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης ανήλθε στα €14,7 δισ. τον Αύγουστο από €11,9 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Ειδικότερα, οι εξαγωγές της Ευρωζώνης διαμορφώθηκαν σε €177,4 δισ. μειωμένες κατά 2,2% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018 (€181,4 δισ.), ενώ οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν σε €162,6 δισ. μειωμένες κατά 4,1% από τον Αύγουστο του 2018 (€169,5 δισ.). Το εμπόριο εντός της Ευρωζώνης υποχώρησε 5,6% από τον Αύγουστο του 2018 στα €133,7 δισ.

Από το “μέτωπο” των εταιρικών αποτελεσμάτων η κατασκευάστρια ημιαγωγών ASML Holding NV κατέγραψε πτώση 7,9% στα καθαρά της κέρδη για το γ΄ τρίμηνο, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη διανομή ενδιάμεσου μερίσματος.

Η βρετανική εταιρεία λιανικής ASOS ανακοίνωσε πτώση  68% στα προ φόρων κέρδη για το έτος χρήσης του 2019, ενώ η ολλανδική εταιρεία τεχνολογιών πλοήγησης TomTom NV κατέγραψε ζημιές για το γ΄ τρίμηνο του 2019 από κέρδη ένα χρόνο νωρίτερα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X