Οικονομία

Πετρέλαιο… φωτιά! Πλησιάζουν τα… 100 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο… φωτιά! Πλησιάζουν τα… 100 δολάρια το βαρέλι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινούνται οι τιμές που καταγράφει το πετρέλαιο, σήμερα Τετάρτη 03.10.2018, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περιορισμό της διάθεσής του στις διεθνείς αγορές.

Κι αυτό μετά την εφαρμογή των νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τον επόμενο μήνα.

Το… πανάκριβο πετρέλαιο

Από την άλλη μεριά, οι τιμές συγκρατούνται από το ισχυρό δολάριο, αλλά και την αύξηση της προσφοράς πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου brent διαμορφώνονται στα 84,86 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 6 σεντς.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημειώνουν άνοδο κατά 1 σεντ στα 75,24 δολάρια το βαρέλι.

Έρευνα του Reuters σχετικά με την παραγωγή του ΟΠΕΚ έδειξε ότι η παραγωγή του Ιράν τον Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ η συνολική παραγωγή του καρτέλ αυξήθηκε κατά 90.000 βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με τον Αύγουστο.

Συναγερμός! Τραπεζικό «σοκ» και σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών

«Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να ανεβαίνουν, υποστηριζόμενες από το εμπάργκο του Ιράν και τις σχετικές ανησυχίες για την προσφορά». Αυτό δήλωσε ο Norbert Ruecker, επικεφαλής της έρευνας για τα βασικά προϊόντα στην ελβετική τράπεζα Julius Baer.

Στα 100 δολάρια «βλέπει» την τιμή του πετρελαίου και η HSBC. Η οποία με βάσει τις προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης για το τέταρτο τρίμηνο σημειώνει: «Οι αναλυτές πετρελαίου μας πιστεύουν ότι υπάρχει τώρα όλο και μεγαλύτερος κίνδυνος (ακατέργαστο) να αγγίξει τα 100 δολάρια το βαρέλι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X