Επιλογές

Πετρόπουλος: Αυτοί που έκοψαν τις συντάξεις μας ζητούν να γυρίσουμε τα ποσά

Πετρόπουλος: Αυτοί που έκοψαν τις συντάξεις μας ζητούν να γυρίσουμε τα ποσά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην ΕΡΤ1 ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, υπογράμμισε πως η επιστροφή αναδρομικών αφορά υποθέσεις που έχουν κριθεί από το ΣτΕ.

Πετρόπουλος για αναδρομικά: Δεν χρειάζεται να σπεύδουν οι συνταξιούχοι για αιτήσεις και αγωγές

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, δεν είναι μια απόφαση υπέρ όλων, γιατί «θίγεται το δημόσιο συμφέρον. Θα τηρήσουμε τη νομιμότητα όσον αφορά στα αναδρομικά των συνταξιούχων» , σημειώνοντας ότι πρέπει να πάψουν τα πολιτικά παιχνίδια εναντίον των συνταξιούχων.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πετρόπουλος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Γιώργο Κατρουμάνη ότι πρώτα έφτιαξε ένα νομοσχέδιο που έκοβε τις συντάξεις και σήμερα διαμαρτύρεται πως αυτό δεν είναι σωστό.

«Ο κ. Κουτρουμάνης διακατέχεται από έλλειψη πολιτικής συνέπειας για κάτι που έκανε αυτός και τώρα καλεί τη σημερινή κυβέρνηση να πληρώσει», τονίζοντας παράλληλα ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις κάποιοι κάνουν πολιτικά παιχνίδια με τα αναδρομικά ως αντίβαρο στην επιλογή της κυβέρνησης.

Ενώ ο κ. Πετρόπουλος άσκησε σκληρή κριτική στο ΣτΕ λέγοντας ότι «τελικά δεν θα πάει κόντρα στον εαυτό του, δηλαδή κόντρα στην απόφαση ότι ήταν συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων που έγιναν με τους νόμους Κουτρουμάνη-Βρούτση».

Ειδικότερα, σχετικά με το ενδεχόμενο να επιδικαστεί η συνολική επιστροφή αναδρομικών 11,5 δισ στους συνταξιούχους ανέφερε:

«Αν θα υπάρξει ποσό που θα πληρωθεί, ποιο και πότε, θα φανεί όταν γίνουν οι δίκες. Εμείς δεν θέλαμε ποτέ αυτή την κατάντια, αλλά γι αυτή την κατάντια ευθύνεται η μεγάλη ύφεση. Με βάση τα δεδομένα που έχουμε, δεν θα υπάρξει αυτή η επιβάρυνση. Κάθε περικοπή ήταν άδικη. Αλλά είναι τρελό να ζητούν αυτοί που έκοψαν τις συντάξεις από την κυβέρνησή μας να επιστρέψει τα ποσά που οι ίδιοι έκοψαν. Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά δεν πιθανολογώ ότι το ΣτΕ θα ακυρώσει τον εαυτό του».

Ο Πετρόπουλος προανήγγειλε μείωση των εισφορών από τον Ιανουάριο που «αφορά τις υψηλές εισφορές που καταβάλλουν οι επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X