Οικονομία

Πως να μεταφέρετε χρήματα σε λογαριασμούς χωρίς να πληρώσετε προμήθεια στην τράπεζα

Πως να μεταφέρετε χρήματα σε λογαριασμούς χωρίς να πληρώσετε προμήθεια στην τράπεζα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην ελληνική μυθολογία η Ίρις ήταν η θεά που μετέφερε νερό από τον ποταμό της Στυγός στον Όλυμπο για να ορκιστούν οι θεοί σε αυτό. Στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, η IRIS μεταφέρει δωρεάν χρήματα από λογαριασμό σε λογαριασμό και ολοένα περισσότεροι «ορκίζονται» στο όνομά της.

1.945.283 είναι σήμερα οι εγγεγραμμένοι χρήστες στην εφαρμογή IRIS Payments και οι προοπτικές αύξησής τους τεράστιες, αφού το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών σχεδιάζει με «όπλο» του το IRIS – που «τρέχει» η εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) Α.Ε., ο Εθνικός Φορέας Εκκαθάρισης Διατραπεζικών Πληρωμών – να προσφέρει διευρυμένα στους καταναλωτές, στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες την λύση για την αποφυγή των τραπεζικών χρεώσεων στις μεταφορές χρημάτων και στις πληρωμές τους.

Το IRIS Payments προσφέρει ανέξοδες λύσεις για άμεσες μεταφορές χρημάτων σε φίλους, πληρωμές σε ηλεκτρονικό κατάστημα, άμεσες πληρωμές σε επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις και πληρωμές προς το Δημόσιο. Σημειώνεται ότι το ημερήσιο όριο συναλλαγών δωρεάν μέσω IRIS ανέρχεται σε 500 ευρώ. Δεν αποκλείεται το όριο να αυξηθεί για τους ελεύθερους επαγγελματίες (π.χ. συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, οδοντίατροι κ.ά.) που δέχονται από τους πελάτες τους υψηλότερες πληρωμές ανά συναλλαγή.

1) IRIS άμεσες μεταφορές χρημάτων σε φίλους

Οι καταναλωτές – χρήστες της υπηρεσίας εκτελούν τις μεταφορές χρημάτων τους, άμεσα και εύκολα σε φίλους, με χρήση του αριθμού κινητού, χωρίς να γνωρίζουν τον ΙΒΑΝ, αρκεί να έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία IRIS στο mobile banking της τράπεζάς τους.

Η διαδικασία μεταφοράς χρημάτων ολοκληρώνεται εντός ολίγων δευτερολέπτων και ο δικαιούχος της πληρωμής ενημερώνεται άμεσα ως προς την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Ο χρήστης διατηρεί την ευελιξία να αποστείλει το ποσό από την τράπεζα και τον λογαριασμό της επιλογής του. Το ημερήσιο όριο συναλλαγών είναι 500 ευρώ. Η υπηρεσία προσφέρεται από τις τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

2) IRIS πληρωμές σε ηλεκτρονικό κατάστημα

Η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής των αγορών που πραγματοποιούνται σε ηλεκτρονικό κατάστημα, με χρέωση λογαριασμού πληρωμών μέσω του e-banking ή του mobile banking της τράπεζάς σας (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Viva Wallet).

Η πληρωμή γίνεται σε 4 βήματα:

Βήμα 1: Επιλέγετε την υπηρεσία IRIS payments ως τρόπο πληρωμής.
Βήμα 2: Επιλέγετε «Δημιουργία QR Code» για να σκανάρετε το QR από το mobile banking σας ή επιλέγετε την τράπεζά σας και αυτόματα θα μεταφερθείτε στο ασφαλές περιβάλλον του e-banking της τράπεζας.
Βήμα 3: Εισέρχεστε στο περιβάλλον της τράπεζάς σας και μετά την ασφαλή σύνδεσή σας, ενημερώνεστε με τις λεπτομέρειες της πληρωμής.
Βήμα 4: Δίνοντας την έγκρισή σας, πραγματοποιείτε την πληρωμή με μεταφορά πίστωσης από τον τραπεζικό λογαριασμό σας.

Η επιχείρηση λαμβάνει την σχετική επιβεβαίωση σε πραγματικό χρόνο και εσείς μεταφέρεστε άμεσα στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού καταστήματος, όπου με την ολοκλήρωση της συναλλαγής ελέγχετε την παραγγελία σας.

3) IRIS άμεσες πληρωμές σε επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις ή οι επαγγελματίες εισπράττουν εντός δευτερολέπτων οφειλές από πελάτες τους άμεσα και εύκολα. Οι πελάτες εκτελούν τις πληρωμές τους γνωρίζοντας μόνο τον αριθμό του κινητού ή τον ΑΦΜ της επιχείρησης, χωρίς να γνωρίζουν το ΙΒΑΝ της. Αρκεί να έχουν ενεργοποιήσει και τα δύο μέρη την υπηρεσία IRIS στο mobile banking. Προς περαιτέρω διευκόλυνση του πελάτη, η επιχείρηση μπορεί να παρέχει τον αριθμό κινητού ή ΑΦΜ σε μορφή κωδικού QR προς σάρωση.

Η διαδικασία της είσπραξης ολοκληρώνεται εντός oλίγων δευτερολέπτων και η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας ενημερώνεται άμεσα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η συμμετοχή της επιχείρησης στην υπηρεσία πραγματοποιείται με ενέργειες του συνεργαζόμενου Παρόχου Υπηρεσιών Πληρωμών (η υπηρεσία προσφέρεται ήδη από Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου). Οι μέχρι στιγμής εγγεγραμμένοι ΑΦΜ στην υπηρεσία ανέρχονται σε 115.521.

4) IRIS Καινοτόμος τρόπος είσπραξης για Φορείς του Δημοσίου με ηλεκτρονικό περιβάλλον εισπράξεων

Η υπηρεσία προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής των οφειλών στο ηλεκτρονικό περιβάλλον εισπράξεων του Φορέα του Δημοσίου, με χρέωση λογαριασμού πληρωμών μέσω του e-Banking ή του mobile banking.

Η συναλλαγή ξεκινά και ολοκληρώνεται στο ηλεκτρονικό περιβάλλον του Φορέα του Δημοσίου. Ο πελάτης έχει τον έλεγχο της πληρωμής στο web ή mobile banking του Παρόχου Υπηρεσιών Πληρωμών της επιλογής του, όπου χρεώνεται ο λογαριασμός του. Τα χρηματικά ποσά των εισπράξεων καταλήγουν ως πίστωση στον ΙΒΑΝ που τηρεί ο Φορέας του Δημοσίου στον συνεργαζόμενο Πάροχο Υπηρεσιών Πληρωμών. Η ενημέρωση για την είσπραξη γίνεται άμεσα. Εναλλακτικά, για την εκτέλεση της πληρωμής προσφέρεται η δυνατότητα σάρωσης κωδικού QR.

Η συμμετοχή στην υπηρεσία πραγματοποιείται με ενέργειες του συνεργαζόμενου Παρόχου Υπηρεσιών Πληρωμών (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Viva Wallet).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X