Οικονομία

Power Pass: Η μεγάλη παγίδα που αφήνει εκτός επιδότησης χιλιάδες πολίτες

Power Pass: Η μεγάλη παγίδα που αφήνει εκτός επιδότησης χιλιάδες πολίτες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Power Pass, δηλαδή για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ. Υπάρχει όμως μια παγίδα που θα «κόψει» χιλιάδες δικαιούχους.

Η πρόβλεψη στην υπουργική απόφαση για τη μερική αποζημίωση έναντι της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος αναφέρει ότι αυτή αφορά μόνον αυτούς που έχουν εκδοθεί από τη 1 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 31 Μαΐου 2022.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 3 της εν λόγω απόφασης, για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού, που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022.

Συνεπώς, οι λογαριασμοί που εκδίδονται μετά τον Μάιο, ακόμα και εάν αφορούν στο «επίμαχο τετράμηνο» των αυξήσεων, είναι εκτός επιδότησης.

Για παράδειγμα, σε έναν λογαριασμό που έχει εκδοθεί την 1η Ιουνίου 2022 και έχει περίοδο κατανάλωσης 31/1/22 – 29/5/22, ο καταναλωτής δε δικαιούται καμία επιστροφή, όπως επεσήμανε δημοσιογράφος του Mega.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X