Διεθνή

Στον κόσμο της η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια 0,5%

Στον κόσμο της η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια 0,5%
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τη διέπραξαν τη γκάφα οι τραπεζίτες της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας και αύξησαν τα επιτόκια κατά 0,5% όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες, οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής της EKΤ έκλειναν σαφώς προς μια αύξηση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, παρά την αναταραχή στον τραπεζικό τομέα, παρά τις αμφιβολίες μέρους της επενδυτικής κοινότητας μετά την κατάρρευση της Silicon Valle Bank στις ΗΠΑ που δημιούργησε τριγμούς στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Όπως ανέφερε στο Reuters πηγή με γνώση των εξελίξεων, η ΕΚΤ θεωρείται απίθανο να παραιτηθεί από το σχέδιό της για αύξηση των επιτοκίων -μια κίνηση που προεξοφλήθηκε επανειλημμένα τόσο από την Πρόεδρο, Κριστίν Λαγκάρντ όσο και από διάφορους συναδέλφους της – γιατί αυτό θα έβλαπτε την αξιοπιστία της.

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο η ΕΚΤ προχώρησε στην δεύτερη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης μετά από αυτήν του Δεκεμβρίου.

Η ΕΚΤ ετοιμάζεται να κάνει τη μεγαλύτερη γκάφα μετά το 2008

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X