Οικονομία

Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα η πληρωμή

Συντάξεις Ιανουαρίου: Νωρίτερα η πληρωμή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συντάξεις Ιανουαρίου:Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα πληρωθούν φέτος για τις γιορτές οι συνταξιούχοι, καθώς όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ οι συντάξεις μηνός Ιανουαρίου με τις αυξήσεις, το επίδομα προσωπικής διαφοράς και η έκτακτη ενίσχυση εορτών, θα καταβληθούν στους δικαιούχους από 18 έως 21 Δεκεμβρίου.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου πληρώνεται η έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ σε 1,05 εκατ. συνταξιούχους με κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου έως τα 700 ευρώ προ φόρου και υπόλοιπο προσωπικής διαφοράς κάτω από 10 ευρώ έως και μηδενικό. Οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι επιδομάτων αναπηρίας του ΕΦΚΑ.

Τραγικό! Απλήρωτοι υπερήλικες από τις… κούτες του ΟΠΕΚΑ – Γιορτές με άδειες τσέπες για 1.500 ανασφάλιστους

Οι εκκρεμότητες του Oργανισμού στο πεδίο των κοινωνικών επιδομάτων έχουν χτυπήσει κόκκινο και καθυστερούν να πληρωθούν όχι μόνον όσοι υπέβαλαν αιτήσεις περιμένοντας την απόφαση, αλλά άκουσον άκουσον ο ΟΠΕΚΑ δεν μπορεί να πληρώσει ούτε καν τους ηλικιωμένους που έχουν εγκριτικές αποφάσεις!

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις για όλους τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, καθώς και για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων στους οποίους απονεμήθηκε σύναξη μετά τις 13/5/2016. Την ίδια μέρα πληρώνονται και οι επικουρικές σε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 θα πιστωθεί το «επίδομα προσωπικής διαφοράς» με ποσά που κυμαίνονται από 100 – 200 ευρώ σε 739.926 συνταξιούχους.

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 πρόκειται να καταβληθούν και οι κύριες συντάξεις στους παλαιούς συνταξιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X