Οικονομία

Συνταξιούχοι κινδυνεύουν σοβαρά τα αναδρομικά-Η κυβέρνηση σχεδιάζει να τα κόψει

Συνταξιούχοι κινδυνεύουν σοβαρά τα αναδρομικά-Η κυβέρνηση σχεδιάζει να τα κόψει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος λαγός ήταν ο Γιώργος Κύρτσος. Ο δεύτερος ο Αλέξης Παπαχελάς. Κοινός παρονομαστής η μη καταβολή των αναδρομικών των συνταξιούχων. Και επειδή καθόλου τυχαίες δεν είναι οι δημοσιεύσεις αυτού του του Τύπου με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το συμπέρασμα είναι πως τα αναδρομικά των συνταξιούχων που έπρεπε να καταβληθούν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, όπως έλεγαν, τώρα κινδυνεύουν.

Η κυβέρνηση έβαλε τους λαγούς για να βολιδοσκοπήσει την κοινή γνώμη. Βγήκε που λέτε την περασμένη Κυριακή ο διευθυντής της Καθημερινής, που έχει προνομιακή ενημέρωση από το Μαξίμου και έγραψε: «Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της, χωρίς μεσάζοντες, χωρίς όμως και ηλίθιους φραγμούς που βάζουν τρικλοποδιά. Είμαστε σε ένα σημείο όπου ακόμη και η αναβολή άμεσης καταβολής των αναδρομικών συντάξεων θα έπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι, όσο βαρύ και αν είναι το πρόβλημα για μια μερίδα της κοινωνίας

Είδατε ο Αλέξης Παπαχελάς; Γενναιόδωρος. Οσο βαρύ κι΄ αν είναι το τίμημα για μία μερίδα της κοινωνίας. Δηλαδή τί μας λέει ο ο διευθυντής της Καθημερινής; Οι συνταξιούχοι να θυσιάσουν τα πετσοκομμένα αναδρομικά, οι καναλάρχες, όμως να τσεπώσουν τα 21 εκατομμύρια που τους χάρισε η κυβέρνηση της ετήσιας συνδρομής, καθώς και τα 20 εκατομμύρια της λίστας Πέτσα.

Δεν φτάνει που από τα 3,9 δισ. που έπρεπε να δώσει η κυβέρνηση με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα δώσει μόνο 1,4 δισ. Δεν φτάνει που έκοψε τα αναδρομικά δώρα και επικουρικές από 1,3 εκατομμύρια συνταξιούχους, έρχονται τώρα ορισμένοι και κάνοντας επίδειξη πατριωτισμού και υπευθυνότητας με τις τσέπες των άλλων, ζητούν να μην καταβληθούν και τα αναδρομικά των 1,4 δισ. ευρώ.

eretikos.gr

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X