Οικονομία

Το σκάνδαλο της Εθνικής Τράπεζας στην Εθνική Ασφαλιστική ολοκληρώνεται

Το σκάνδαλο της Εθνικής Τράπεζας στην Εθνική Ασφαλιστική ολοκληρώνεται
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παρότι 55 βουλευτές της αντιπολίτευσης κάνουν επερώτηση στη Βουλή και ζητούν να σταματήσει η πώλησή της. Παρότι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας διαφωνούν και παρότι σφόδρα αντίθετοι είναι και οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική.

Παρόλες τις προαναφερόμενες σφοδρές αντιρρήσεις η διοίκηση του Παύλου Μυλωνά προχωρά στην ολοκλήρωση του σκανδάλου, το οποίο συμμέτοχο είναι και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Ανάπτυξης.

Κι΄ αυτό γιατί με τον προ εβδομάδος τροποποιημένο Νόμο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα με το Άρθρο τέταρτο και το Άρθρο έκτο, την ευθύνη για την απόφαση έχει πλέον το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ έχοντας απαλλαγεί με ασυλία από κάθε ευθύνη απιστίας αν αποδεχτεί την εισήγηση από δύο εκθέσεις αποτίμησης που διενεργούνται από δύο ανεξάρτητους χρηματοοικονομικούς συμβούλους.

Όμως, όπως εκφράζεται και στην ερώτηση που κατέθεσαν 55 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ύψος της προσφοράς εξαγοράς είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με την πριν μόλις τέσσερα χρόνια πώληση του 80% της Eurolife. Εκείνη πουλήθηκε στο 127% της αξίας των Ιδίων Κεφαλαίων της (Book Value), αντί € 324,7 εκατ και τα οικονομικά στοιχεία τόσο από την πώληση της AXA στη Generali, όσο και από τα στοιχεία του χρηματιστηρίου για την Ευρωπαϊκή Πίστη και την Interlife. Συγκεκριμένα, η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα γίνει στο 40% των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρίας και έχει οσμή τεράστιου οικονομικού σκανδάλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X