Οικονομία

Τζανακόπουλος: Η Eldοrado εκβιάζει και η Lamda πολιτικολογεί

Τζανακόπουλος: Η Eldοrado εκβιάζει και η Lamda πολιτικολογεί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Epsilon TV, ότι μέσα σε δυόμιση χρόνια έχουν δημιουργηθεί 350.000 περισσότερες θέσεις εργασίας, και πως ανακοινώθηκε χτες για πρώτη φορά ότι μετά από το 2011 φτάσαμε κάτω από το 1 εκατ. άνεργων.

Ο υπουργός σημείωσε πως δεν περιγράφει μια κατάσταση παραδεισένια, για να τονίσει πως όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική από την καταστροφολογία με την οποία «η ΝΔ πολιορκούσε τον λαό. Το ζήτημα είναι να γίνουν τα απαραίτητα βήματα ώστε να εμπεδώσουμε αυτή την τάση ανάκαμψης, να αμβλύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις κοινωνικές συνέπειες του μνημονίου και να προχωρήσουμε με σταθερό βηματισμό, ώστε τον Αύγουστο του 2018 να μπορέσουμε να κλείσουμε τον κύκλο των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής», τόνισε.

 

Για Eldorado και Lamda Development

Eπισήμανε σε ό,τι αφορά στην Eldorado, ότι «βρισκόμαστε σε διαιτησία, καλό είναι να περιμένει τα αποτελέσματά της και να σταματήσει τους εκβιασμούς. Αυτή η χώρα έχει νόμους, κανόνες, διαδικασίες και αυτές θα τηρηθούν, όσο κι αυτό μπορεί να μην αρέσει στην Eldorado».

Ενώ για την υπόθεση του Ελληνικού είπε ότι από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουν τηρηθεί όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις τις οποίες συνυπέγραψε και η Lamda Development, όταν συμφωνήθηκε η σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, για να προσθέσει ότι, «αυτή τη στιγμή εκδίδονται όλες οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις και η Lamda Development, αυτό που οφείλει να κάνει είναι να σταματήσει την πολιτικολογία, να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσει μαζί με το ελληνικό δημόσιο σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ολοκλήρωση της επένδυσης».

Διερωτήθηκε γενικότερα εάν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι, όπως και την προηγούμενη φορά, οι ανακοινώσεις της Eldorado και το ζήτημα του Ελληνικού προέκυψαν μαζί.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X