Περιβάλλον

Καβγάς Μητσοτάκη – Κουρουμπλή για τη ρύπανση στον Σαρωνικό (vid)

Καβγάς Μητσοτάκη – Κουρουμπλή για τη ρύπανση στον Σαρωνικό (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τους χειρισμούς του αναφορικά με τη ρύπανση του Σαρωνικού, μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» λέγοντας μεταξύ άλλων, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής «αν είχε τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια, θα έπρεπε ήδη να είχες παραιτηθεί ».

Παράλληλα τον κάλεσε να απαντήσει γιατί καθυστέρησε τέσσερις μέρες να ζητήσει τη βοήθεια του EMSA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια στη Θάλασσα )

http://https://www.youtube.com/watch?v=05gWY4kXesg

Η συζήτηση γίνεται σε έντονους τόνους, με την ακόλουθη στιχομυθία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Κουρουμπλή.

«Τους καλέσαμε αλλά δεν ήταν διαθέσιμοι, ήταν αλλού» απάντησε ο κ. Κουρουμπλής.

«Μεταξύ του κ. Κουρουμπλή και του EMSA, πιστεύω τον EMSA» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας» τόνισε.

Οι τόνοι ανέβηκαν, με τον κ. Κουρουμπλή να κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι ψεύδεται, λέγοντας χαρακτηριστικά «Εσείς λέτε ψέματα, Μητσοτακέικο ψέμα»

«Εσείς ψεύδεστε κύριε υπουργέ, μαζευτείτε» του απάντησε.

«Δεν σας φοβάμαι» είπε ο κ. Κουρουμπλής, με τον πρόεδρο της ΝΔ να του λέει: «Ντροπή σας, τόσες μέρες στο Λονδίνο ήσασταν. Σα δε ντρέπεστε. Έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί»

«Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!» με τον κ. Κουρουμπλή να του λέει.

Εντύπωση προκάλεσε το ότι την ώρα που ήταν στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης μία σύμβουλος του κ. Κουρουμπλή έκανε γκριμάτσες και γέλια, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που την κάλεσε να αποχωρήσει αν δεν μπορεί να σοβαρευτεί… Ο κ. Αμυράς από το Ποτάμι είπε στο προεδρείο της Βουλής: «Την παρακολουθώ τόση ώρα, πρώτη φορά βλέπω σύμβουλο να παρακολουθεί και να κάνει γκριμάτσες. Πού νομίζετε ότι είστε στο Μάπετ σόου;»

http://https://www.youtube.com/watch?v=Xn5I_A35g6w

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X