Ελλάδα

Κομισιόν: Ενστάσεις για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που προτείνει προς πώληση η Ελλάδα

Κομισιόν: Ενστάσεις για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που προτείνει προς πώληση η Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενστάσεις επί της ελληνικής πρότασης για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ήγειραν τα στελέχη της γενικής διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της πρώτης χθεσινής συνάντησης στις Βρυξέλλες με αντιπροσωπεία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της δημόσια επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν διατηρεί ακόμη τις επιφυλάξεις της ως προς την αντιπροσωπευτικότητα του “καλαθιού” με τις μονάδες που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές για την πώληση του περίπου 40% των λιγνιτικών μονάδων. Ως γνωστό υπουργείο Ενέργειας και ΔΕΗ έχουν προτείνει την παραχώρηση σε ιδιώτες, κατόπιν διαγωνισμού, τις δύο μονάδες του Αμυνταίου, τη μία της Μελίτης και την άδεια για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας στον τελευταίο ΑΗΣ.

Χθες στην πρώτη τετ α τετ συνάντηση των δύο πλευρών για τις διαπραγματεύσεις, οι κοινοτικοί φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εξέφρασαν τις ενστάσεις τους υποδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς την προσθήκη άλλων μονάδων. Θεωρούν ότι ο ΑΗΣ Αμυνταίου, λόγω της παλαιότητάς του δεν θα προσελκύσει επενδυτές, στο market test του Οκτωβρίου.

Στον αντίποδα η ελληνική πλευρά υπεραμύνεται της πρότασης της και ζητά να μπει στη δοκιμαστική διαγωνιστική διαδικασία του επόμενου μήνα, επισημαίνοντας πως η αγορά είναι εκείνη που θα κρίνει το “καλάθι” των λιγνιτικών μονάδων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X