Ελλάδα

Ο Παπαδημητρίου θέλει να φάει… τον Παπουτσή από την Παγκόσμια Τράπεζα

Ο Παπαδημητρίου θέλει να φάει… τον Παπουτσή από την Παγκόσμια Τράπεζα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όσο κι αν προσπαθεί ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου δεν μπορεί να απομακρύνει τον Χρήστο Παπουτσή από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη μία παρασκηνιακή αλλά και ευθεία παρέμβαση του υπουργού προς τους επικεφαλής της Τράπεζας αλλά και στον ίδιο τον πρωήν Επίτροπο, χωρίς όμως να φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα της παραίτησης του.

Ο κ. Παπαδημητρίου φέρεται να θέλει την αποχώρηση του κ. Παπουτσή από τη θέση του εκπροσώπου της χώρας στον διεθνή οργανισμό καθώς, δεν έχει στηρίξει το αίτημα της ελληνικής πλευράς για χρηματοδότηση ειδικού προγράμματος ανέργων. Από την άλλη μεριά ο κ. Παπουτσής, που είχε προταθεί από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2013 για αυτήν τη θέση δεν παραιτείται υποστηρίζοντας πως δεν είναι εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης αλλά σύμβουλος του Ιταλού εκτελεστικού διευθυντή, ο οποίος αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Αλβανίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, του Σαν Μαρίνο και του Ανατολικού Τιμόρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X