Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος εγκαταλείπει τα σύνορα Συρίας-Λιβάνου

Το Ισλαμικό Κράτος εγκαταλείπει τα σύνορα Συρίας-Λιβάνου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χθες υπό τη συνοδεία σύρων στρατιωτών, μια αυτοκινητοπομπή με μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και τις οικογένειές τους εγκατέλειψαν την περιοχή των συνόρων του Λιβάνου και της Συρίας, παραδίδοντας τον θύλακά τους και οδεύοντας στην ανατολική Συρία μετά από μάχη που κράτησε μια εβδομάδα.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας έδειχνε μια σειρά ασθενοφόρων και λεωφορείων να διασχίζουν αργά την άγονη περιοχή, εγκαταλείποντας τους λόφους των συνόρων. Η αυτοκινητοπομπή που μεταβαίνει στη Συρία περιλαμβάνει 308 μαχητές με τα μικρά όπλα τους και 331 πολίτες.

Η μεταφορά θέτει τέλος στην παρουσία οποιωνδήποτε ανταρτών στα σύνορα – σημαντικός στόχος του Λίβανου και της Χεζμπολάχ – και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος έχει δεχτεί δημόσια την υποχρέωση αποχώρησης από εδάφη που έλεγχε στη Συρία.

Ο λιβανικός στρατός έχει δηλώσει ότι η επιχείρησή του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους δεν είχε συντονιστεί με τον συριακό στρατό ή τη Χεζμπολάχ, η οποία αποτελεί στενή σύμμαχο του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ στον εξαετή πόλεμο της Συρίας.

Η σιιτική Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, έχει παίξει κεντρικό ρόλο στη μάχη εναντίον των σουνιτών μαχητών στα σύνορα, και έχει στείλει χιλιάδες μαχητές μέσα στη Συρία για να υποστηρίξουν την κυβέρνηση του Άσαντ.

Η Χεζμπολάχ και οι λιβανέζοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν την εκκένωση της περιοχής ως παράδοση του Ισλαμικού Κράτους.

Φωτο-Αρχείο

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X