Χωρίς Κατηγορία

Δημοσίευμα για παραίτηση της Ελισάβετ προκαλεί “σεισμό” στη Βρετανία

Δημοσίευμα για παραίτηση της Ελισάβετ προκαλεί “σεισμό” στη Βρετανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα δημοσίευμα έσκασε σαν την απόλυτη “βόμβα” στην Μεγάλη Βρετανία. Αναφέρει ότι παραιτείται η Ελισάβετ και αναλαμβάνει ο Κάρολος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας “The Sun”, η αποχώρηση της Ελισάβετ θα συμβεί το 2021, όταν και η Βασίλισσα θα συμπληρώνει τα 95 της χρόνια. Τότε είναι που ο Πρίγκιπας Κάρολος θα αναλάβει τα ηνία της βασιλικής οικογένειας, παίρνοντας το χρίσμα από τη μητέρα του. Ήδη υπάρχει έντονη φημολογία περί αναβάθμισης του Καρόλου σε “σκιώδη βασιλέα” ή ακόμα και σε αντιβασιλέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό θα γίνει σε 18 μήνες, το 2021, όταν η βασίλισσα θα συμπληρώνει τα 95 της χρόνια (έχει γεννηθεί στις 21 Απριλίου 1926).

Τότε είναι που σχεδιάζει να ανακοινώσει επίσημα την αποχώρησή της από τον θρόνο.

Τότε ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα ανέλθει στον θρόνο, παίρνοντας το χρίσμα από τη μητέρα του.

Ήδη υπάρχει έντονη φημολογία περί αναβάθμισης του Καρόλου σε «σκιώδη βασιλέα» ή ακόμα και σε αντιβασιλέα.

Ο 71χρονος διάδοχος του βρετανικού θρόνου – ο οποίος πιστεύεται ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση απομάκρυνσης του αδερφού του, πρίγκιπα Ανδρέα, από το παλάτι, μετά τη συνέντευξη-«φιάσκο» στο BBC – έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για τη διαδοχή.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ περιόρισε τις επίσημες δημόσιες εμφανίσεις της, από 332 το 2016, σε 283 το 2018.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X