Πολιτική

Φοροφυγάδες για τον Αδωνι οι μακροχρόνια άνεργοι

Φοροφυγάδες για τον Αδωνι οι μακροχρόνια άνεργοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Που λέτε να αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του ο Αδωνις Γεωργιάδης; Αν πείτε στα υπουργικά του καθήκοντα, μάλλον θα κάνετε λάθος. Αν πάρετε τη βοήθεια του κοινού θα πάρετε τη σωστή απάντηση, αφού διαρκώς τον βλέπει στην οθόνη του… Ομως, τι κάνει συνήθως κάποιος που διαρκώς μιλά; Το μόνο σίγουρο είναι πως θέλει δεν θέλει θα του ξεφύγουν και… Αλλες ασυνείδητα, άλλες ατάκες θα τις πετάξει ενσυνείδητα σε μία προσπάθεια να τεσταριστεί η κοινή γνώμη για το πως υποδέχεται (απορρίπτει ή αποδέχεται) κάποιες συνήθως αντιδημοτικές ιδέες

Να, όπως τη Δευτέρα το βράδυ στην εκπομπή του “Αιμίλιου Λιάτσου Kontra24″ο ομιλητικότατος υπουργός χαρακτήρισε συλλήβδην φοροφυγάδες και εργαζόμενους στη “μαύρη”  τους μακροχρόνια άνεργους. Αμετροέπεια, λάθος ή μήπως επιχείρημα που θα προβάλλεται από την κυβέρνηση, αφού ποιος πολίτης αποδέχεται να επιδοτούνται οι φοροφυγάδες; Επικίνδυνη τακτική που προκαλεί κοινωνικούς αυτοματισμούς. Αλλά επιπλέον μάλλον δεν κάνει καλό και στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το αντίθετο από τη στιγμή που δημιουργεί εχθρούς και αντιπάλους.

Οτι κι΄ αν συμβαίνει το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ολίσθημα έναντι των 415.000 μακροχρόνια ανέργων και όχι κάποιων φοροφυγάδων με βίλες και πισίνες. Τους τελευταίους μάλλον δεν θα τους αποκαλούσε φοροφυγάδες, αλλά επιχειρηματίες οι οποίοι θα έπαιρναν και κάποια ενίσχυση.

Χθες λοιπόν στο Kontra Channel τα βρήκε σκούρα αλλά «ξεμπέρδεψε» προσπαθώντας να στρέψει τους πολίτες κατά των μακροχρόνια ανέργων. Στο εύλογο σχόλιο του Αιμίλιου Λιάτσου πως η κυβέρνηση δεν δίνει το επίδομα των 400 ευρώ σε όλους τους μακροχρόνια ανέργους, αντίθετα μόνον στο 1/3 ο υπουργός επιτέθηκε, όχι για να απαντήσει, αλλά για να στοχοποιήσει.

Ο δημοσιογράφος του είπε πως το επίδομα δίνεται σε περίπου 150.000 μακροχρόνια ανέργους ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία οι μακροχρόνια άνεργοι ανέρχονται σε πάνω από μισό εκατομμύριο.

Τότε αντί απάντησης, ο υπουργός Ανάπτυξης του είπε πως μάλλον είναι προκατειλημμένος κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για τον υπουργό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκης ο δημοσιογράφος πρέπει να επικροτεί, όχι να απορεί, να δοξάζει και όχι να θέτει ενοχλητικές ερωτήσεις, να βλέπει τον Μωυσή κατερχόμενο στους συμπολίτες του με τις πλάκες της δικής του αλήθειας ανά χείρας.

Παρότι ο δημοσιογράφος του είπε πως συμπαθεί πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός δεν μάσησε… και αφού προχώρησε σε ένα λογύδριο για το τι κάνει η κυβέρνηση κατέληξε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι οι μακροχρόνια άνεργοι μπορεί και να δουλεύουν αλλά… το κρύβουν. Με απλά λόγια φοροδιαφεύγουν.

Λέει λοιπόν ο Άδωνις Γεωργιάδης για να δικαιολογηθεί πως δεν συμπεριελήφθησαν όλοι στο επίδομα των μακροχρόνια ανέργων:

«Θεωρούμε πως κάποιος που είναι πιο πίσω (σ.σ. στο χρόνο ως μακροχρόνια άνεργος) κάπου στην πραγματικότητα εργάζεται, απλώς δεν το δηλώνει όπως καταλαβαίνετε. Λέω αν είναι κάποιος μακροχρόνια άνεργος, 30 μήνες, 40, 50 και δεν παίρνει κανένα επίδομα από το κράτος αλλά είναι μακροχρόνια άνεργος με κάποιο άλλο τρόπο επιβιώνει. Άρα το κράτος μας τι έκανε;»

Και με το γνωστό προκλητικό και με δόση αλαζονείας προσθέτει:

«Ε, καλά, αν βρείτε εσείς έναν άλλο τρόπο να μου το πείτε. Εκτός και αν ακούτε πρώτη φορά από μένα πως στην Ελλάδα υπάρχει η μαύρη εργασία…»

Ο υπουργός κάνει πως δεν ξέρει πως έχουν διαλυθεί σπίτια, άνεργοι έχουν γυρίσει στα πατρικά τους, ή έχουν νοικιάσει τρύπες για να μπορούν να ζουν. Δεν ξέρει πως αναζητούν κάποιο μικρό επίδομα, τη βοήθεια κοινωνικών δομών ή φίλων για λίγα ρευστά ή προσπαθούν να τη βγάλουν με πενταροδεκάρες. Άλλοι, έχουν γυρίσει στο πατρικό για να μοιραστούν μια μικρή σύνταξη, ή κάποιο μισθό συγγενούς στα τρία, τέσσερα, πέντε…

Δείτε το βίντεο

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X