Χωρίς Κατηγορία

Γκρενόμπλ: Τουλάχιστον 150 εγκλωβισμένοι σε τελεφερίκ

Γκρενόμπλ: Τουλάχιστον 150 εγκλωβισμένοι σε τελεφερίκ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εγκλωβίστηκαν περίπου 150 σκιέρ για αρκετές ώρες το μεσημέρι της Κυριακής στα βαγόνια ενός τελεφερίκ σε υψόμετρο 600 μέτρων σε χιονοδρομικό κέντρο στην περιοχή Chamrousse κοντά στη Grenoble στη Γαλλία.

Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 15.30 τοπική ώρα κι ολοκληρώθηκε 2 ώρες αργότερα, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Γραφείου Τουρισμού της Σαμρούς (νοτιοανατολικά) Φρανκ Λεκούτρ.

«Θα επιστρέψουν εγκαίρως για το ρεβεγιόν» των Χριστουγέννων, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό κέντρο διάσωσης των Άλπεων, είχαν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες του χιονοδρομικού κέντρου, δύο ελικόπτερα των Πρώτων Βοηθειών καθώς και επτά διασώστες.

Όπως μετέδιδαν τα τοπικά ΜΜΕ τα ελικόπτερα άφηναν στην οροφή κάθε καμπίνας διασώστες που έμπαιναν μέσα στο χώρο από ένα ειδικό άνοιγμα. Στη συνέχεια έδεναν με σχοινί τους επιβαίνοντες και τους κατέβασαν στο έδαφος.

Η βλάβη, τα αίτια της οποίας δεν έχουν διευκρινιστεί, σημειώθηκε γύρω στις 16.00 ώρα Ελλάδας στο τελεφερίκ που συνδέει τον σταθμό Σαμρούς, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1.650 μέτρων και την κορυφή Κρουά ντε Σαμρούς, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 2.250 μέτρων.

Οι 70 καμπίνες του τελεφερίκ, με χωρητικότητα 10 ατόμων έκαστη, ακινητοποιήθηκαν, διευκρίνισαν οι ομάδες διάσωσης επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας Le Dauphiné Libéré.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X