Ελλάδα

Η εξήγηση πίσω από το μυστήριο με τα νεκρά χελιδόνια

Η εξήγηση πίσω από το μυστήριο με τα νεκρά χελιδόνια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η απότομη επιδείνωση του καιρού αποτέλεσε τον βασικό λόγο για τον οποίο τον τελευταίο καιρό σημειώθηκαν θάνατοι πολλών μικρών πουλιών. Αυτή την περίοδο χιλιάδες χελιδόνια επιστρέφουν από την Αφρική στους τόπους φωλεοποίησης, στην Ευρώπη. Συνήθως, ο καλός καιρός επιτρέπει το ομαλό ταξίδι τους.

Ωστόσο, η πρόσφατη αναπάντεχη κακοκαιρία στη χώρα μας οδήγησε σε εικόνες με πολλά νεκρά χελιδόνια σε παραλίες και ασφάλτους. Χελιδόνια, σαχτάρες, φυλλοσκόποι, μυγοχάφτες που συλλαμβάνουν και τρώνε στον αέρα διάφορα έντομα, πετώντας πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος βρέθηκαν μέσα στη δίνη των ισχυρών βόρειων ανέμων που επικρατούσαν πρόσφατα.

Αργολίδα: Γέμισαν οι δρόμοι νεκρά χελιδόνια (vid)

Το απότομο κρύο και ο αέρας ταλαιπώρησαν τα πουλάκια και τα καθήλωσαν σε παραλίες, δρόμους, μπαλκόνια και ασφάλτους. Οι άσφαλτοι αποτέλεσαν ένα μέρος ξεκούρασης για τα πουλιά, καθώς η θερμοκρασία τους είναι αρκετά ζεστή. Ωστόσο, οδήγησε και στο θάνατο πολλών λόγω της διέλευσης οχημάτων.

Αυτή η κατάσταση, φυσικά, δεν είναι πρωτόγνωρη και έχει επαναληφθεί με παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Τα ζώα διαχειμάζουν στη νότια Σαχάρα μέχρι τη νότια Αφρική και ξεκινούν κατά κύματα τη μετανάστευση από τις αρχές Μαρτίου σε μια διαδρομή με περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα.

Η καλύτερη κίνηση για τους ανθρώπους που νοιάζονται είναι να τα αφήνουν όσο γίνεται ήσυχα εκτός κι αν είναι στο οδόστρωμα. Σε περίπτωση που κάποια δείχνουν εντελώς κορυασμένα να τα βάζουν σε ένα χαρτόκουτο σε ζεστό χώρο και να κρατούν όσο γίνεται τις οικόσιτες γάτες μέσα στο σπίτι αυτές τις μέρες.

Δείτε ακόμη:

Αστυνομικό μπλόκο για γλέντια σε πιλοτές και αυλές την Κυριακή του Πάσχα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X