Χωρίς Κατηγορία

Η λασπομαχία του πολιτικού συστήματος τορπιλίζει την πάταξη της διαφθοράς

Η λασπομαχία του πολιτικού συστήματος τορπιλίζει την πάταξη της διαφθοράς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δυστυχώς οι πολιτικοί δεν πρόκειται να βάλουν μυαλό στο θέμα της διαφθοράς. Η χώρα και προπαντός οι πολίτες πέρασαν και περνούν “δια πυρός και σιδήρου”, τα μνημόνια τους τσάκισαν κι΄ αυτοί δεν έμαθαν τίποτα.

Απόδειξη; Οι χειρισμοί και η στάση τους στο θέμα του σκανδάλου Novartis. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι πρόκειται για σκάνδαλο γιγαντιαίων διαστάσεων, που κόστισε στους πολίτες πάνω από 120 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το γ.γ. Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης της ΝΔ, Γιώργο Σούρλα στην περίφημη έκθεσή του.

Παρά το τεράστιο κόστος τί παρατηρούμε; Το πολιτικό σύστημα να επιδίδεται σε μία άνευ προηγουμένου λασπομαχία. Και το χειρότερο να επιχειρούν να εμπλέξουν τη Δικαιοσύνη και τους δικαστικούς λειτουργούς, τραυματίζοντας θεσμούς-πυλώνες στη λειτουργία μιας κοινωνίας.

Δυστυχώς, αντί να επιχειρήσουν να βάλουν τέρμα στα φαινόμενα της διαφθοράς και τα φαινόμενα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, επιδίδονται σε έναν πόλεμο φθοράς. Αιδώς κύριοι του πολιτικού συστήματος. Οχι όλοι βεβαίως (ευτυχώς), αλλά όσοι έχετε κάνει τη λάσπη και τη διαβολή μέθοδο άσκησης πολιτικής.

Τί είπε ο Γιώργος Σούρλας

Και για να μην μακρηγορούμε θα παραθέσουμε δύο πολύ σημαντικές και σημαδιακές επισημάνσεις του Γιώργου Σούρλα κατά τη βράβευσή του τον Ιούλιο του 2016 για την προσφορά του στην προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς και τις οποίες ο eretikos.gr προσυπογράφει:

«Επιτακτική προβάλει η ανάγκη για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής της χώρας, για τη λειτουργία της δημοκρατίας, ουσία και όχι τύποις». Αλήθεια ποιος πολίτης διαφωνεί; Κανείς ασφαλώς. Μόνο που οι πολιτικοί τίποτα ουσιαστικό δεν έχουν κάνει προς αυτή την κατεύθυνση. Γι΄ αυτό και η δημοκρατία μας παραμένει κολοβή, τυφλή, άδικη και ανεπαρκής.

Η δεύτερη ρήση πολύ πιο συγκεκριμένη. «Αν ο Υπουργός, ο Πρωθυπουργός, τα στελέχη σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, και μπορεί να γνωρίζουν όλες τις πτυχές της διαφθοράς και μπορεί να προλάβουν και να πατάξουν  τα φαινόμενα. Άρα το μεγάλο ζητούμενο είναι πολιτική βούληση. Υπάρχει; Θα το δούμε».

Ελπίζουμε να το δούμε Αλέξη. Εχεις τώρα τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξεις Σύνταγμα, νόμους, μεθόδους και πρακτικές και να κερδίσει η χώρα το μεγάλο στοίχημα για την πάταξη της διαφθοράς. Τόλμησε να προχωρήσεις και μη λειτουργήσεις πολιτικάντικα γιατί θα χάσεις κι΄ εσύ…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X