Οικονομία

MetLife: Αβεβαιότητα των εργαζομένων για τη συνταξιοδότησή τους

MetLife: Αβεβαιότητα των εργαζομένων για τη συνταξιοδότησή τους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις στους 10 εργαζόμενους δεν ξέρουν πως να σχεδιάσουν τη συνταξιοδότηση τους και ένας στους τρεις δεν έχει κάνει αποταμίευση.

Πρόκειται για το κύριο συμπέρασμα έρευνας της ασφαλιστικής εταιρίας MetLife και αφορούσε στην ομαδική ασφάλιση.

Η παρουσίαση της έρευνας της MetLife έγινε από τον κ. Ossman Charabati, Head of Employee Benefits, MetLife EMEA  και το παρόν έδωσαν σημαίνοντα στελέχη του ιδιωτικού τομέα. Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε πάνελ όπου εκπρόσωποι εταιριών και φορέων, όπως η Μάρθα Μυλωνά – Strategic Advisor BoD GPMA, ο Σωτήρης Σταματίου – Πρόεδρος ΣΔΑΔΕ & Group Director Onassis Foundation, η Βαρβάρα Παναγοπούλου – Human Resources Director Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Ιωάννα Κουτρουβή – Διευθύνουσα Σύμβουλος Predicta S.A. και ο Γεώργιος Σιώπκας – Ερευνητής MRB Hellas, συζήτησαν με αφορμή τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν

Σύμφωνα με άλλο εύρημα της έρευνας σχετικά με τις παροχές της ομαδικής ασφάλισης είναι το γεγονός ότι η ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και η αύξηση της ικανοποίησής τους αποτελεί πρόκληση για περίπου 40% των εταιριών. Την ίδια στιγμή, οι διαρκείς μεταβολές στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργούν αβεβαιότητα στους εργαζομένους, καλώντας για μεγαλύτερη υποστήριξη από πλευράς των επιχειρήσεων.

Σημαντικά επιμέρους ευρήματα καταδεικνύουν ότι το 82% των εργοδοτών πιστεύει ότι οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι με τις υπάρχουσες παροχές ενώ το 55% των εργαζομένων δήλωσε ότι θα τους ενδιέφερε ο εργοδότης να τους προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα εθελοντικών παροχών, από τις οποίες θα μπορούν να επιλέγουν. Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει ότι όσο περισσότερο εκτιμούν οι εργαζόμενοι το ενδιαφέρον και την υποστήριξη από τον προϊστάμενό τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η αφοσίωση και η δέσμευσή τους προς τον εργοδότη.

Ακόμα, από τη σκοπιά των εργαζομένων, τα δεδομένα της αγοράς έχουν μεταβάλει άρδην τις ανάγκες τους. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 40% των εργαζομένων δεν ξέρει πώς να σχεδιάσει τη συνταξιοδότησή του και το 29% δεν έχει κάνει κάποια κίνηση για να αποταμιεύσει χρήματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X