Χωρίς Κατηγορία

Να απαντήσουμε όλοι στο φασισταριό που χτύπησε τον Μπουτάρη

Να απαντήσουμε όλοι στο φασισταριό που χτύπησε τον Μπουτάρη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπουτάρης μπορεί να είναι μία καλτ προσωπικότητα. Μία προσωπικότητα που όχι μόνο δεν περνά απαρατήρητη, αλλά με πράξεις και δηλώσεις προκαλεί συμπάθειες και αντιπάθειες. Ενίοτε έντονες.

Ως δήμαρχος της Θεσσαλονίκης έχει ένα όραμα για την πόλη. Και είναι από τις λίγες περιπτώσεις τοπικών αρχόντων που, έχουν όραμα και δεν καταλαμβάνουν θώκους για προσωπικές επιδιώξεις. Και μόνο γι΄ αυτό είναι ξεχωριστή περίπτωση πολίτη (όχι πολιτικού) και άξιος συγχαρητηρίων, ανεξαρτήτως αν διαφωνεί κανείς μαζί του για τα επιμέρους.

Υπηρετώντας το όραμά του ανέδειξε τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό για τους Ισραηλινούς και τους Τούρκους. Η πολιτική που ακολούθησε και ακολουθεί μπορεί να μην ικανοποιεί όλους τους Θεσσαλονικείς, μπορεί να προκαλεί αντιθέσεις και αντιπαραθέσεις. Λογικό και σύνηθες.

Ομως, από εκεί ως την άσκηση σωματικής βίας εναντίον του η απόσταση είναι χαώδης. Η επίθεση και οι χειροδικίες, πολύ περισσότερο σε μία εκδήλωση μνήμης του Ελληνισμού με ενωτικά χαρακτηριστικά, αποτελούν τη χειρότερη φασιστική πράξη, ανεξαρτήτως των απόψεων και των ιδεών του επιτιθέμενου.

Και ως φασιστική πράξη οφείλουμε να την καταδικάσουμε όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως, καθώς και όλες οι πολιτικές δυνάμεις.  Είναι θέμα δημοκρατίας, είναι ζήτημα λειτουργίας της πολιτείας (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου), είναι υποχρέωση των πολιτών και των πολιτικών δυνάμεων για ευνομούμενη λειτουργία της Δημοκρατίας μας.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Γιάννης Μπουτάρης: Ήταν εφιαλτικό αυτό που έζησα (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X